«Ανάσταση» γύρω στις 27 Απριλίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

  • Iatropedia
Έχουν ήδη κατατεθεί οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης (νησιά Αιγαίου και Πειραιάς) και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοπόννησος) για την πληρωμή των εφημεριών στους γιατρούς. Στις υπόλοιπες ΥΠΕ οι πιστώσεις θα κατατεθούν έως τη Μεγάλη Τρίτη. Αυτό δήλωσε χθες στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι γιατροί των νοσοκομείων της 2ης και 6ης ΥΠΕ είναι ρεαλιστικό να περιμένουν ότι θα πληρωθούν -ίσως- μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν να περάσουν οι αργίες της Ανάστασης και από Τρίτη του Πάσχα να ελπίζουν…

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξάλλου, εξήγησε ότι εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων. Πρόκειται συνολικά για 40 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν για κάποιους σε εφημερίες από το 2012 ενώ για τους περισσότερους αφορούν στις εφημερίες Δεκεμβρίου 2014.

Και εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για την υπομονή τους και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Οφειλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία από το …2012