Ανάσα για ΕΟΠΥΥ! Κανονικά γιατροί και ιδιωτικές κλινικές από σήμερα

  • Iatropedia
Τελικώς δε θα χρειασθεί να πληρώσουν έστω προσωρινά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς ανέστειλαν για μία εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και οι συμβεβλημένοι γιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) μετά από τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα τμήμα των οφειλών.

Κανονικά με πίστωση δηλαδή δωρεάν θα μπορούν τελικά από σήμερα να βλέπουν γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Ωστόσο δεν αποκλείεται αν δε δουν το …χρώμα του χρήματος εντός των ημερών να αλλάξουν άποψη και να αποφασίσουν τελικώς να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους. Δηλαδή να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο με μετρητά.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του. Δραστικά συνέβαλε και η δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις.

Γι αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων «αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν