Ανάσα για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ: Κανονικά οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές

  • Iatropedia
Ανάσα έστω και προσωρινά παίρνουν τα 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου που αποφάσισαν οι ιδιωτικές κλινικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) – στην δύναμη του οποίου βρίσκονται οι 28 μεγάλες ιδιωτικές κλινικές μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, και έλαβε την απόφαση να αναστείλει την επίσχεση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ κ. Βασίλειο Μπαρδή θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να έχει πληρώσει τόσο τον μήνα Απρίλιο του 2014 όσο και τα ληξιπρόθεσμα ύψους 100 εκατ. ευρώ (2006- 2011). Με την στάση μας αυτή, αναφέρει ο κ. Μπαρδής, δείχνουμε ξεκάθαρα εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δεν απομένει πλέον, παρά να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση.

Έτσι από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι τις υπηρεσίες των κλινικών πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή που τους αναλογεί και έχοντας την κάλυψη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την τακτική του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και η ΠΕΙΚ η οποία αντιπροσωπεύει τις γενικές και ψυχιατρικές κλινικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν