«Άναψαν τα αίματα» χθες στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα αίματα «άναψαν» όταν ο εξεταζόμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, προειδοποίησε ότι αν δεχτεί ερωτήσεις που τον θίγουν ή ακούσει κρίσεις που τον μειώνουν, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές. Λίγο αργότερα, καταθέτοντας για τη σχέση που έχει με το διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το γραφείο του, εξήγησε ότι «συστεγάζονται», και διευκρίνισε ότι είναι συγγενείς του οι μέτοχοι του διαγνωστικού και ειδικότερα πρόκειται για τη γυναίκα του και για τον γαμπρό του από πρώτη εξαδέλφη.

Τα λεγόμενα του κ. Σαλμά εξελήφθησαν ως απειλή και προκλήθηκε ένταση από τους κ.κ. Λάππα, Καββαδία και Μορφίδη. «Να καταθέσετε όσες αγωγές θέλετε» είπε σε έντονο ύφος ο Σπύρος Λάππας, με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη να παρεμβαίνει για να επικρατήσει η λογική.

Για το θέμα των αρθροσκοπήσεων, ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε «συκοφαντικό» το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ που αποκάλυψε το θέμα και συμπλήρωσε ότι η υπόθεση εξετάζεται όπως κάθε περίπτωση που φέρεται να προκλήθηκε ζημία για το Δημόσιο. Και ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε Εισαγγελική έρευνα, προσθέτοντας ότι κανένας άλλος φορέας του Δημοσίου δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα τόνισε ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο και ότι το ιατρείο του έλαβε το ποσό των 276.458 ευρώ για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και άρα ότι το ποσό των 825.000 ευρώ ζημίας του Δημοσίου δεν είναι αληθές.

 

«Πιστεύετε ότι η κοστολόγηση ήταν σωστή;» ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, με τον μάρτυρα να απαντά ότι πιστεύει ότι ήταν λάθος η καινούρια κοστολόγηση από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή και πως εν ολίγοις ήταν λάθος η κοστολόγηση μέσω των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε δε, ότι ούτε η θεραπευτική αρθροσκόπηση απαιτεί νοσηλεία, επικαλούμενος έγγραφα και μελέτες από ορθοπεδικές ακαδημίες των ΗΠΑ για να στηρίξει το επιχείρημά του. Όσον αφορά το αν είναι σύννομο να συστεγάζεται το ιατρικό του γραφείο με το διαγνωστικό κέντρο, δεν απάντησε ευθέως αλλά επέρριψε ευθύνες για λανθασμένους χειρισμούς από τον ΕΟΠΥΥ.