Ανακοινώθηκαν οι διοικητές και αναπληρωτές για τα νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H μέχρι σήμερα διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, Κατερίνα Χατζηστρατή αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή στα Νοσοκομεία Ρόδου – Κω και Καλύμνου. Υποδιοικητής στο νοσοκομείο της Ρόδου αναλαμβάνει ο κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, οικονομολόγος, ενώ καθήκοντα ως υποδιοικητές διορίζονται στο νοσοκομείο της Κω ο κ. Νεκτάριος Γεωργαντής, στο νοσοκομείο Καλύμνου ο κ. Εμμανουήλ Βόλος και στο νοσοκομείο της Λέρου η κ. Ελένη -Λήδα Σαρίκα.

Οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές για τα νοσοκομεία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου είναι σε γενικές γραμμές άνθρωποι των τοπικών κοινωνιών και γνώστες των συνθηκών στα νησιά.

Η νέα πρόεδρος των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω και Καλύμνου, είναι άριστη γνώστης της λειτουργίας του συστήματος Υγείας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι έχει υπηρετήσει σε αυτό για πολλά χρόνια. Η ίδια, επιβεβαίωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ότι ενημερώθηκε από το υπουργείο για την τοποθέτησή της αλλά δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση αν δεν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της.

Σε ότι αφορά τον υποδιοικητή στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τον κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, πρόκειται για γνωστό καθηγητή στην τοπική κοινωνία (οικονομολόγο) που συμμετείχε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος με την παράταξη Νησιωτική Ανατροπή του Σπύρου Μπενέτου.

Στο νοσοκομείο της Κω αντίστοιχα, ο κ. Γεωργαντής αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υποδιοικητή μέσα στις επόμενες μέρες. Ήταν διευθυντής προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου της Κω και αυτή την περίοδο είναι διευθυντής του ΚΕΠ στον δήμο της Κω. Είναι μηχανικός πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές… «Έχω πλήρη επίγνωση του βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνω μετά την επιλογή μου από την επιτροπή αξιολόγησης, στην θέση του διοικητή του νοσοκομείου του νησιού, επισημαίνει στις πρώτες του δηλώσεις, στην κάμερα του ΔΗΡΑΣ ο Νεκτάριος Γιωργαντής.