Ανακοίνωση-καταπέλτης από την ΠΟΕΔΗΝ – Ολομέτωπη επίθεση στο υπουργείο για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Χείμαρρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και ειδικά στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού στα νοσοκομεία είναι η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία παρουσιάζει αναλυτικά την δική της έρευνα επάνω στο θέμα.

Τα λόγια είναι περιττά. Διαβάστε (και απολαύστε) αυτούσια την ανακοίνωση:

 

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

«ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΛΑΚΗ»  το non paper της κυβέρνησης
ΤΗΛΕΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στα Νοσοκομεία 8.591 ψέματα της κυβέρνησης
Οι μόνιμοι υπάλληλοι στα Δημόσια Νοσοκομεία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκαν κατά  7.023
Η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις λιγοστές προσλήψεις
Κουβέντα για τις συνταξιοδοτήσεις, τις αποχωρήσεις και τις ρουσφετολογικές μετατάξεις

Το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατέρρευσαν. Κινδυνεύουν οι ασθενείς
Στοιχεία ρουσφετολογικών μετατάξεων – μετακινήσεων σε αλλότρια καθήκοντα
Μετακινήσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού σε Βουλευτές
Τα Νοσοκομεία πληρώνουν και τις υπερωρίες για να κάνουν τα ρουσφέτια των Βουλευτών. Και μετά δεν φτάνουν τα χρήματα να πληρωθούν οι νύκτες και οι αργίες του προσωπικού. Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών.

Στο Γ.Ν. Λειβαδιάς με απόφαση της Διοικήτριας έχουμε μετακίνηση Νοσηλευτή σε γιατρό (συνταγογραφεί)!!! Και η Μ.Τ.Ν. έμεινε χωρίς Νοσηλευτές!!!
Με μπάρμπα στην Κορώνη όλα τα μπορείς.

Λιγότερα Ασθενοφόρα στους δρόμους επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Αφού η κυβέρνηση προσέλαβε χιλιάδες Νοσηλευτές γιατί δεν χορηγεί τα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες που οφείλει, τα οποία ξεπερνούν τις 800.000 ημέρες.

Το προσωπικό μειώνεται αλλά τα ρουσφέτια συνεχίζονται. Χάνονται οι ασθενείς λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Τι να πει κανείς για της τηλεπροσλήψεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη.

Αποπροσανατολίζει.

Αθροίζουν τις λιγοστές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, τις προσλήψεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις προσλήψεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και μάλιστα τις πολλαπλασιάζουν χωρίς να αφαιρούν όσους ήδη έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία επειδή έληξαν οι συμβάσεις ή έχουν παραιτηθεί.

Επικαλούνται τις προσλήψεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. στο Νοσοκομείο Σαντορίνης που έρχονται και φεύγουν, λόγω των πενιχρών μισθών και των ακριβών ενοικίων. Πολλοί που παραμένουν αναγκάζονται να κατοικούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας.

Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης εργάζονται 130 με συμβάσεις 1 έτους που λήγουν εντός των επομένων δύο μηνών με δικαίωμα ανανέωσης ενός έτους ακόμη από την ΑΕΜΥ Α.Ε. που κανείς δεν ξέρει αν ανανεωθούν. Λένε ότι θα προκηρύξουν αντίστοιχες θέσεις Αορίστου Χρόνου, απολύοντας τους σημερινούς εργαζόμενους. Μεγάλη ανασφάλεια και αδικία!!!

Επικαλούνται προσωπικό με Προγράμματα ΟΑΕΔ για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ενός έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που χορηγεί την μισθοδοσία σήμερα μισθοδοτούνται μόνο 2.000 και όχι 3.000 που λέει η κυβέρνηση. Με τα εν λόγω προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, προσλήφθηκαν άσχετες ειδικότητες, που αδυνατούν οι περισσότεροι να βοηθήσουν επειδή αντιμετωπίζουν οι ίδιοι προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας.

Δεκάδες παραιτούνται καθημερινά και αναζητούνται οι αναπληρωματικοί τους από τις λίστες του ΟΑΕΔ.

Παραιτούνται επειδή δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Σε κάποια Νοσοκομεία τους οφείλονται μισθοί πέντε μηνών. Επίσης όλα τα Νοσοκομεία τους οφείλουν αργίες και τα νύκτες πέντε μηνών. Πως να αντέξουν οικονομικά;

Επικαλούνται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ενός έτους, που ήδη έληξαν οι συμβάσεις τους και αποχώρησαν από τα Νοσοκομεία.

Αθροίζουν προσλήψεις μέσω  ΚΕΕΛΠΝΟ με σύμβαση έργου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ή έχουν λήξει οι συμβάσεις τους (πχ 50 διασώστες του ΕΚΑΒ από τα νησιά και δεκάδες Νοσηλευτές).

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΥΝΕΤ (πληροφοριακό σύστημα Υπουργείου Υγείας) μειώθηκε κατά 7.023 (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις).

Η μείωση στους υπαλλήλους της  Νοσηλευτικής, της Διοικητικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι 5023 και στους γιατρούς του ΕΣΥ η μείωση είναι 2.000 (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις).

Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι λιγοστές και οι αποχωρήσεις χιλιάδες.

Έχουμε να κάνουμε με απίθανη κυβέρνηση. Μιλάει μόνο για τις προσλήψεις τις οποίες πολλαπλασιάζει και καθόλου για τις αποχωρήσεις. Αποχωρήσεις όχι μόνο λόγω συνταξιοδότησης ή ιδία βουλήσει,  αλλά με ρουσφετολογικές Μετατάξεις, Αποσπάσεις ή Μετακινήσεις.

Συνολικά 3.000 υπάλληλοι των Νοσοκομείων (1.500 της Νοσηλευτικής υπηρεσίας και 1.500 της Διοικητικής, Τεχνικής Υπηρεσίας και Παραϊατρικών Επαγγελμάτων) μετατάχθηκαν, μετακινήθηκαν, αποσπάστηκαν σε άλλους φορείς του Δημοσίου σε άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας, σε Βουλευτές και Υπουργεία.

Με πρόσφατα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου η κατάσταση του προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας εμφανίζεται ως εξής: Τον Ιανουάριο 2016 υπηρετούσαν 79.533 και τον Φεβρουάριο 2017 υπηρετούσαν 78.077. Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο 2017 συνταξιοδοτήθηκαν  ή αποχώρησαν  άλλοι 400 υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας. Που είναι η αύξηση του προσωπικού; Που είναι οι χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία που φαντάζεται η κυβέρνηση;

Το προσωπικό επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του Υπουργείου Υγείας μειώθηκε 1.456 μόνιμους υπαλλήλους (Ιανουάριος 2016 – Φεβρουάριο 2017) και έως Μάιο 2017 1.856. Με στοιχεία δικά τους, του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ή είναι και εκεί στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης προβοκάτορες;  Σας κοινοποιούμε απόσπασμα από το μητρώο μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου για του λόγου το αληθές.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Τι λέει η κυβέρνηση και ποια είναι η πραγματικότητα

 

700 υπάλληλοι από την προκήρυξη 950 θέσεων 4Κ & 5Κ. Η έγκρισή της φέρει την σφραγίδα της προπροηγούμενης κυβέρνησης.
900 Διοικητικοί υπάλληλοι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το έτος 1998. Κέρδισαν τις προσλήψεις  τους όχι από την κυβέρνηση, αλλά με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Για 300 εξ’ αυτών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραιτήσεων, αποσπάσεων ή μετακινήσεων και κοντά σε αυτούς δεκάδες έμπειροι και με προσόντα Διοικητικοί Υπάλληλοι των Νοσοκομείων (κινητικότητα – ρουσφέτια).
300 μόνιμοι ιατροί εκ των οποίων οι 200 από παλαιές προκηρύξεις των πρόπροηγούμενων κυβερνήσεων.
186 διασώστες του ΕΚΑΒ 7Κ/2014. Η προκήρυξη φέρει την σφραγίδα της πρόπροηγούμενης κυβέρνησης.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Εκ των 2.086 μόνιμων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στα Νοσοκομεία, η πρόσληψη των 1086 υπαλλήλων ήταν εγκεκριμένες από τις κυβερνήσεις πριν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και οι 900 Διοικητικοί προσλήφθηκαν με τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Μόνο λίγες (100) θέσεις Ιατρών είναι οι μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία με προκήρυξη και επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι υπόλοιποι μόνιμοι ιατροί που επικαλείται η κυβέρνηση με non – paper ότι προσλήφθηκαν είναι σε διαδικασία επιλογής που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Έλλειψη χρημάτων, στάση προσλήψεων ιατρών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ

3.827  είναι οι Προσλήψεις στα Νοσοκομεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (επικουρικό, προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, σύμβαση έργου, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ). Αντίστοιχες των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση αθροίζει αφενός τις προκηρύξεις που εξέδωσε για προσλήψεις με συμβάσεις έργου χωρίς να ολοκληρώθηκαν ποτέ, επειδή οι υποψήφιοι δεν αποδέχθηκαν θέσεις σε μακρινές αποστάσεις από το σπίτι τους (ασύμφορες οικονομικά) και αφετέρου τις θέσεις προσωπικού που έληξε η σύμβασή τους και έπαψαν πια να εργάζονται στα Νοσοκομεία ή παραιτήθηκαν επειδή έκριναν ότι είναι ασύμφορες.

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

35% είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσηλευτών. Στις 44.819 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετούν 29.004

1.500 Νοσηλευτές βρίσκονται σε αλλότρια καθήκοντα.

1 Νοσηλευτής για 40 ασθενείς στη βάρδια σε κάθε κλινική. Τρέχουν πανικόβλητοι. Εργάζονται ακατάπαυστα χωρίς ρεπό και άδειες, πάνω από τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Οφείλονται στο Νοσηλευτικό προσωπικό 800.000 ρεπό και άδειες. Οφείλονται άδειες από το έτος 20014. Γιατί δεν χορηγεί τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες ο κος Πολάκης αφού η κυβέρνηση προσέλαβε χιλιάδες Νοσηλευτές;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

1.      Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης χρωστούμενα ρεπό και άδειες είναι 6.000

2.      Ψ.Ν. Τρίπολης, τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες είναι 11.266

3.      Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης 9.400 είναι τα χρωστούμενα ρεπό και το υπόλοιπο των κανονικών αδειών

4.      Γ.Ν. Διδυμοτείχου οφείλονται 5.000 ρεπό και 2.000 υπόλοιπο κανονικών αδειών του έτους 2016

5.      Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ  7.000  χρωστούμενα ρεπό

6.      Γ.Ν. Κέρκυρας οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2014

Ένας από τους λόγους που θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

ΙΑΤΡΟΙ

Κλείνουν Νοσοκομεία, κλινικές λόγω έλλειψης ιατρών.

Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ μειώθηκαν κατά 2.000. οι Επικουρικοί ιατροί που προσλήφθηκαν είναι 900 και λήγουν οι συμβάσεις και κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους.

Νοσοκομεία Νάουσας, Διδυμοτείχου, Άμφισσας, Αιγίου, Αμαλιάδας, Θήβας, Χαλκιδικής, Μεσολογγίου, Ζακύνθου, διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, Νοσοκομεία των νησιών, της Σαντορίνης ανέστειλαν τη λειτουργία βασικών κλινικών όπως Χειρουργικές, Παθολογικές, Καρδιολογικές, λόγω ελλείψεων ιατρών.  Δεν διαθέτουν ορθοπεδικούς, οφθαλμιάτρους και άλλες βασικές ειδικότητες γιατρών. Τα Κέντρα Υγείας βάζουν λουκέτο το μεσημέρι.

Αναγκάζονται να νοικιάζουν τα Νοσοκομεία ιδιώτες ιατούς (πχ Λήμνου) 200 ευρώ  την ημέρα. Μεγάλα Νοσοκομεία κορμός των εφημεριών δεν διαθέτουν Καρδιολόγους, Αγγειοχειρουργούς, Θωρακοχειρούργους και άλλες βασικές ειδικότητες ακόμη και στην Αττική. Οι ασθενείς γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, αν βρουν ΕΚΑΒ. Κινδυνεύει η ζωή τους. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους τσάμπα. Ταυτόχρονα τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Ιατρικά Μηχανήματα, Αξονικούς, Αιμοδυναμικά τμήματα, Μαγνητικούς. Στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων συναντάς κυρίως ειδικευόμενους Ιατρούς ελείψει ειδικευμένων.

ΕΚΑΒ

Στο ΕΚΑΒ προσλήφθηκαν 186 μόνιμοι διασώστες με προκήρυξη της προπροηγούμενης κυβέρνησης 7Κ/2014. Προκήρυξη έτος 2014.

Ντροπή να προβάλει η κυβέρνηση τις λιγοστές προσλήψεις του ΕΚΑΒ. Τι ξεχνάνε όμως να μας πουν οι Υπουργοί Υγείας; Ότι επί των ημερών της κυβέρνησής τους αποχώρησαν 70 διασώστες του ΕΚΑΒ προς συνταξιοδότηση και άλλοι 30 από τα Κέντρα Υγείας που καλύπτουν βάρδιες του ΕΚΑΒ. Άκουσον!!! Άκουσον!!! Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε 70 ρουσφετολογικές μετατάξεις και 30 ρουσφετολογικές μετακινήσεις διασωστών σε διοικητικές θέσεις στο ΕΚΑΒ.

186 διασώστες ήρθαν, 200 έφυγαν.

Το ταμείο του προσωπικού του ΕΚΑΒ είναι μείον.

Ο αριθμός των ασθενοφόρων που επιχειρούν ανά βάρδια στην Αττική και στους άλλους τομείς του ΕΚΑΒ της χώρας είναι ίδιος στη καλύτερη περίπτωση και συνήθως λιγότερος σε σχέση με το έτος 2014. Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούν σε κάποιο μέρος της χώρας περισσότερα Ασθενοφόρα επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Περιμένουμε την απάντηση του ΕΚΑΒ με προγράμματα υπηρεσίας. Όχι αρλούμπες κύριε Πολάκη.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Η κυβέρνηση προβάλλει τις 267 προσλήψεις ορισμένου χρόνου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ. Ξεχνάει να μας πει ότι ο κος Πολάκης ακύρωσε για ρουσφετολογικούς λόγους την επιλογή 500 θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς με γρίπη τον χειμώνα 2015 – 2016 πέθαιναν στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ. Τότε που θέριζε η γρίπη. Η επιλογή έγινε από Επιτροπή που όρισε η προηγούμενη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Πρόεδρος κος Θ. Γιαννόπουλος) επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν άρεσε στον κο Πολάκη. Ήταν διετής συμβάσεις και ακόμη θα υπηρετούσαν στις ΜΕΘ.

Αντί 500 Ιατρών και Νοσηλευτών τελικά προσλήφθηκαν στη ΜΕΘ των Νοσοκομείων με μεγάλη καθυστέρηση 267. Πανηγυρίζουν αν και γνωρίζουν ότι εξαιτίας  αυτού έχασαν ασθενείς την ζωή τους.

150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Συνεχίζουν να κινδυνεύουν οι ασθενείς καθημερινά στις λίστες αναμονής τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

Με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ υπηρετούσαν 500 ιατοί και Νοσηλευτές με διετείς συμβάσεις. Όταν έληγαν αντικαθιστούνταν με νέα επιλογή. Ταυτόχρονα υπηρετούσαν άλλοι 500 με σύμβαση έργου.

Μπουρδουκλώνουν το μόνιμο με το έκτακτο προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας για να μπερδεύουν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επικαλούνται τις ανανεώσεις των συμβάσεων έως 31/9/2017 Επικουρικού προσωπικού και συγκεκριμένα 600 Ιατρών και 500 Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Τώρα υπηρετούν 450 Ιατροί και 400 Νοσηλευτικό και Λοιπό Προσωπικό. Οι υπόλοιποι παραιτήθηκαν. Οι εν λόγω προσλήψεις και η πρώτη παράταση των συμβάσεών τους έγιναν από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει τι θα γίνει με αυτό το προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31/9/2017. Θα μονιμοποιηθούν όπως είναι η πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΕΜΥ Α.Ε.

Κάνουν αναφορά σε προσλήψεις 130 υπαλλήλων  στο Νοσοκομείο Σαντορίνης μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε. τη στιγμή που λήγουν εντός των επόμενων 60 ημερών οι συμβάσεις τους και είναι ζήτημα αν ανανεωθούν.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΑΕΔ

Κάνουν αναφορά στο προσωπικό με κοινοτικά κονδύλια για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας που πάντα είχαν τα Νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν ανέλαβε βρήκε στα Νοσοκομεία 550 τέτοιους υπαλλήλους (κυρίως Νοσηλευτικό) που εργάζονταν με κοινοτικά κονδύλια για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Παρότι ζητήσαμε να παραμείνουν απελύθησαν (έληξαν οι συμβάσεις) τον Ιούνιο 2016.

Και δυστυχώς δεν είχαν δικαίωμα αίτησης στον ΟΑΕΔ για τις προσλήψειςπροσλήψεις στα Νοσοκομεία, επειδή δεν θεωρούνταν τότε μακροχρόνιοι άνεργοι. Σήμερα είναι.

ΕΚΑΒ

Το χειρότερο όλων με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι ζουν σε άλλο κόσμο.

ΕΔΙΩΞΑΝ 50 διασώστες του ΕΚΑΒ μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις έργου, αν και υπηρετούσαν στα νησιά για την εξυπηρέτηση των προσφύγων. Και δυστυχώς πεθαίνουν άνθρωποι!!! Το βλέπουμε συνεχώς.

Δεν ζητάνε μία συγνώμη από τους ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους λόγω της τραγικής κατάστασης του ΕΚΑΒ.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

200 Μόνιμοι γιατροί από παλαιές προκηρύξεις προπροηγούμενων κυβερνήσεων
100 Μόνιμοι γιατροί από νέες προκηρύξεις
·         700 Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό από προκηρύξεις 4Κ και 5Κ (προπροηγούμενων κυβερνήσεων)

·         Καμία πρόσληψη από κυλιόμενους πίνακες από μεταγενέστερες προκηρύξεις.

·         186 Διασώστες ΕΚΑΒ  από την προκήρυξη 7Κ/2014 (προπροηγούμενης κυβέρνησης). Αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 100 διασώστες (70 από ΕΚΑΒ και 30 από τα Κέντρα Υγείας) και 100 διασώστες  μετακινήθηκαν σε διοικητικές θέσεις του ΕΚΑΒ για ρουσφετολογικούς λόγους.

·         900 Διοικητικοί Υπάλληλοι. ΑΣΕΠ 98 (επιτυχόντες του διαγωνισμού 1998). Οι εν λόγω Διοικητικοί Υπάλληλοι προσλήφθηκαν με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δεν ήταν επίτευγμα της κυβέρνησης. Ασφαλώς και χρειάζονται οι Διοικητικοί Υπάλληλοι στα Νοσοκομεία, αλλά δεν φοράνε άσπρες μπλούζες.

Από την ημέρα που ήρθαν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι στα Νοσοκομεία 300 βρίσκονται σε διαδικασία φυγής σε άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας ή σε άλλα Υπουργεία

·         130 ΑΕΜΥ Α.Ε. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ που λήγουν οσονούπω οι συμβάσεις

Το Νοσοκομείο έχει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Οι γιατροί προσέφυγαν στην Εισαγγελία Νάξου καταδεικνύοντας τις επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας

·         2.000 τόσοι μισθοδοτούνται σήμερα από τον ΟΑΕΔ  για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με ένα έτος σύμβασης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε τον θεσμό των stage από προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεκάδες παραιτούνται καθημερινά.

·         267 Ιατρούς και Νοσηλευτές μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ από 500 που υπηρετούσαν διαχρονικά.

·         200 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για την προσφυγική κρίση με κοινοτικά κονδύλια. Φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, είτε  γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά, είτε γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. Απέμειναν  μόνο 110 που λήγουν συμβάσεις εντός του διμήνου και θα απολυθούν.

·         Επικουρικοί ιατροί 900

·         Επικουρικό προσωπικό πλην ιατρών 420

Τα Νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από ψέματα. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ.

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι Υπουργοί Υγείας παίζουν τις κουμπάρες (όπως λέει και ο Πρωθυπουργός).

Τα ρουσφέτια, ρουσφέτια. 3000 μετακινήσεις σε αλλότρια καθήκοντα. Δείτε ενδεικτικά στοιχεία και αποφάσεις. Και όμως!!! Τα Νοσοκομεία τους πληρώνουν τις υπερωρίες για να κάνουν τα ρουσφέτια των βουλευτών!!!

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με ρουσφετολογικές μετακινήσεις

·         Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Η Διοικήτρια μετακίνησε Νοσηλευτή από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε θέση ιατρού!!! Συνταγογραφεί κανονικότατα. Εάν έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» όλα τα μπορείς. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 40 – 50 νεφροπαθείς απέμειναν 7 Νοσηλευτές. Η κάλυψη είναι κάτω του ορίου ασφαλείας. Το Σωματείο Εργαζομένων απέστειλε εξώδικο στη Διοικήτρια για την εν λόγω ρουσφετολογική μετακίνηση και τον κίνδυνο της υγείας που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς (σας κοινοποιούμε το εξώδικο), λόγω ελλείψεων Νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα.

·         Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 2 Νοσηλευτές μετακινήθηκαν σε διοικητική θέση.

·         Π.Γ.ΛΑΡΙΣΑΣ: Νοσηλεύτρια Τ.Ε.  Κ.Σ. (αρχικά) αποσπασμένη στο Βουλευτικό γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ. Χαρακόπουλου Μαξίμου. Νοσηλεύτρια Τ.Ε.  Κ.Ε. (αρχικά) αποσπασμένη στην 5η ΔΥΠΕ

Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Δ.Ε. Διοικητικός Μ.Σ. (αρχικά) στο πολιτικό γραφείο της Χρυσής Αυγής.
Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Τ.Ε.  Διοικητικός Μ.Κ. (αρχικά) 5η ΥΠΕ., Π.Ε. Τεχνικός   Δ.Σ. (αρχικά)  5η ΥΠΕ
Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μία κοινωνική λειτουργός αποσπασμένη σε πολιτικό γραφείο βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ
Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Μία υπάλληλος Βοηθός Υγειονομικού Προσωπικού αποσπασμένη στην 6η ΥΠΕ. 1 Νοσηλεύτρια στο Κ.Υ.Βάρδας. Καραμπινάτο ρουσφέτι. Επικαλούνται υπηρεσιακή ανάγκη σε ένα Νοσοκομείο που κινδυνεύει να κλείσει από την έλλειψη Νοσηλευτών.
·         Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Διοικητικός υπάλληλος μετακίνηση στην έδρα της Περιφέρειας και απόφαση μετάταξης από το υπουργείο με μεταφορά της οργανικής του θέσης. Υπάλληλος της Διοικητικής υπηρεσίας, νεοπροσληφθείσα από ΑΣΕΠ 1998,μετακινήθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

·         Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Τέσσερις Νοσηλευτές μετακινήθηκαν στη Διοικητική υπηρεσία

·         Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Μία Νοσηλεύτρια στη Νοσηλευτική σχολή. Μία Νοσηλεύτρια στη Διοικητική υπηρεσία. Ένας Νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Π.Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 2 Νοσηλεύτριες με απόφαση του νέου Διοικητή Β. Τσίκαρη, από 1 ΤΕΠ, 1 Ογκολογική Κλινική στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών. 1 Τ.Ε. Νοσηλεύτρια, 3 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες σε αλλότρια καθήκοντα
Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 3 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες σε αλλότρια καθήκοντα
Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 2 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες σε αλλότρια καθήκοντα
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 2 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες, σε  αλλότρια καθήκοντα 1 Τ.Ε. Νοσηλεύτρια ως γραμματέας στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου
Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ: 4 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες σε αλλότρια καθήκοντα
Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 6 Δ.Ε. Νοσηλεύτριες σε αλλότρια καθήκοντα
Γ.Ν.Θ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5 Νοσηλεύτριες με μετακίνηση σε Κ.Υ.
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ: 1 Νοσηλευτής ΠΕ στην 4η ΥΠΕ με μετακίνηση. 14 Νοσηλευτές με αποσπάσεις – μετακινήσεις σε Κ.Υ.  9 Νοσηλευτές με αποσπάσεις – μετακινήσεις σε άλλα Νοσοκομεία. 3 Τραυματιοφορείς με μετακίνηση (2 σε Νοσοκομεία και 1 σε Κ.Υ.). 2 Νοσηλευτές σε αλλότρια καθήκοντα. ΣΥΝΟΛΟ: 33 Νοσηλευτές σε μετακίνηση.
Γ.Ν.Θ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 5 ΠΕ Νοσηλευτές, 1 ΤΕ Νοσηλευτής, 5 ΤΕ Μαιευτικής με μετακίνηση. ΣΥΝΟΛΟ: 11 Νοσηλευτές σε μετακίνηση
Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 5 Νοσηλευτές σε μετακίνηση
Γ.Ν.Θ. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ: 4 ΥΕ Βοηθοί Θαλάμου, 2 ΔΕ Νοσηλευτές σε αλλότρια καθήκοντα. 1 Νοσηλευτής στην ΥΠΕ με μετακίνηση, 1 Νοσηλευτής με απόσπαση στα ΤΕΙ. ΣΥΝΟΛΟ: 8 Νοσηλευτές σε μετακίνηση
Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»: Αποσπασμένοι Νοσηλευτές: 12 σε ΥΠΕ, 3 σε Βουλευτές και 2 σε Υπουργείο.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΠΟΕΔΗΝ

Το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας μειώθηκε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 1.856.

Το προσωπικό των Νοσοκομείων επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε 7.023, εκ των οποίων 2.000 ιατροί και 5.023 Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 έως ΜΑΪΟΣ 2017 είχαμε 4.209 συνταξιοδοτήσεις εκ των οποίων 300 γιατροί.

Προχώρησαν σε 3.000 μετατάξεις – αποσπάσεις σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή γραφεία βουλευτών, Υπουργών και 2.086 προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκ των οποίων 300 γιατροί.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ

·         Μόνιμοι γιατροί από παλιές προκηρύξεις 200

·         Μόνιμοι γιατροί από νέες προκηρύξεις 100

·         Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό από προκηρύξεις 4κ/15 και 5κ/15 700

·         Κυλιόμενοι πίνακες από μεταγενέστερες προκηρύξεις 0

·         ΕΚΑΒ 186

·         ΑΣΕΠ  (98) 900

ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

·         ΑΕΜΥ Α.Ε. Γ.Ν. ΘΗΡΑΣ 130

·         ΟΑΕΔ πρόγραμμα 12μηνης θητείας 2.000

·         Επικουρικοί γιατροί 900

·         Επικουρικό προσωπικό 420

·         ΚΕΕΛΠΝΟ – ΜΕΘ, γιατροί και νοσηλευτές 267

·         ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταναστευτικό 110

Σύνολο : 2.086 μόνιμοι και 3.827 προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης

 

Σημείωση: Έχει δοθεί παράταση έως τις 31/12/2017 σε 450 επικουρικούς γιατρούς και περίπου 400 άτομα επικουρικό προσωπικό που είχαν διοριστεί όπως επίσης και η πρώτη παράταση δόθηκε από την προπροηγούμενη κυβέρνηση.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι 8.591 προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τελικά 2.086 μόνιμοι και 3.827 με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των Νοσοκομείων λιγόστεψαν κατά 7.023 (2.000 Ιατροί και 5.023 Νοσηλευτές και Λοιπό Προσωπικό)
Προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης υπήρχαν στα Νοσοκομεία καθόλα τα Μνημονιακά έτη σε αντίστοιχο αριθμό της σημερινής κυβέρνησης.
Αριθμός προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης επί Μνημονιακών κυβερνήσεων πριν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

550 STAGE

700 – 1000 Επικουρικοί ιατροί

700 – 1000 Επικουρικό προσωπικό

500 ΚΕΕΛΠΝΟ 2ετής σύμβαση για ΜΕΘ

500 ΚΕΕΛΠΝΟ Συμβάσεις έργου

300 Συμβάσεις έργου απ’ ευθείας από τα Περιφερειακά Νοσοκομεία

Τα ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μετακινήσεις προσωπικού συνεχίζονται!!!

Ποιος νοιάζεται για τους ασθενείς;»

ΠΟΕΔΗΝ