Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για την αποτρίχωση με λέΪζερ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Και σε ινστιτούτα αισθητικής θα μπορούν τελικά να υποβάλλονται σε αποτρίχωση με λέϊζερ όσοι το επιθυμούν παρά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί προ μερικών εβδομάδων.

Στην ανάκληση της εγκυκλίου που πρoέβλεπε τη χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέιζερ μόνο από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Ξανθός από το σύλλογο αισθητικών για το πρόγραμμα σπουδών και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Με τη νέα εγκύκλιο, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει ότι τα μηχανήματα λέϊζερ και παλμικού φωτός μπορούν να χρησιμοποιούνται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, αλά και από κατόχους πτυχίου του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Στις μονάδες αδυνατίσματος επιτρεπόταν η παροχή υπηρεσιών αισθητικής, εφόσον λειτουργούσαν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος – διαιτολογικής μονάδας κρινόταν η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Η εγκύκλιος είχε εκδοθεί έπειτα από υπηρεσιακό σημείωμα που είχε αποστείλει τον Φεβρουάριο η Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).