Άμεση παρέμβαση Κικίλια για το περιστατικό με την έλλειψη παιδιάτρου στη Σάμο

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλια
Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια προκάλεσε η δημοσιοποίηση του προβλήματος με την έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Σάμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετακινήθηκε ήδη άλλος γιατρός για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, έχει μετακινηθεί από εχθές Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του. Η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του Νοσοκομείου από την άδειά της».

Ποιά ήταν η καταγγελία που προκάλεσε την παρέμβαση Κικίλια

Η καταγγελία της Πανελλήνιας ‘Ενωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανέφερε ότι το νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο από την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου.

Δείτε την καταγγελία για την έλλειψη παιδιάτρου – Νοσοκομείο Σάμου: Έμεινε χωρίς παιδίατρο – Άλυτο πρόβλημα εδώ και… μήνες 

Το σήμα κινδύνου, που εξέπεμψαν οι εργαζόμενοι, καθώς στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα παιδάκια και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών, ήταν και ο λόγος που ο υπουργός Υγείας ευαισθητοποιήθηκε και έδωσε άμεση λύση.