Άλλη μία ιερόδουλος θετική στο Aids! Συνεχίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τους ελέγχους

  • Iatropedia
Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα των Ελλήνων να είναι στραμμένα στο θέμα του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, στις πιάτσες όμως των εκδιδόμενων γυναικών συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι δυστυχώς αναδεικνύουν και νέα κρούσματα της νόσου σε ιερόδουλες.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα κλιμάκια των ειδικών συνεχίζουν να ερευνούν τις «ύποπτες» περιοχές και συγκεκριμένα οι έλεγχοι συνεχίζονται «στο Κέντρο Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη) σε άτομα που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων».

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί ήλεγξαν εννέα εκδιδόμενα άτομα εκ των οποίων μία γυναίκα ρουμανικής καταγωγής διαπιστώθηκε θετική στην HIV λοίμωξη.

Να σημειωθεί ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες οπότε και ξεκίνησαν οι υποχρεωτικοί έλεγχοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τουλάχιστον 25 ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό ενώ από το Σεπτέμβριο οπότε και οι ειδικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους αλλά μόνο με τη συναίνεση των εξεταζόμενων, βρέθηκαν πάνω από 100 οροθετικές εκδιδόμενες.