Αλέξης Τσίπρας: 14 νέα Κ. Υ. στον Εύοσμο- Βασίλης Οικονόμου: Στρέφει αλλού την προσοχή των πολιτών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κέντρα Υγείας, δημόσια Υγεία και πρωτοβάθμια υγεία είχαν χθες την τιμητική τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπόσχεται νέες δομές σε λαϊκές περιοχές, τον υπουργό Υγεία,Ανδρέα Ξανθό να εξαγγέλλει αυξημένους μισθούς για αγροτικούς ιατρούς και τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ να στηλιτεύει ότι πήγαν να κάνουν επίσκεψη σε ένα Κ.Υ. που λειτουργεί 11 χρόνια ενώ μειώνουν τις δαπάνες για την Υγεία!

Τη δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου στο Εύοσμο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από τον Εύοσμο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι οι λαϊκές περιοχές που έχουν μεγάλη ανάγκη. Σε αυτές κατοικούν εργαζόμενοι που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Θα λειτουργήσουν 25 τοπικές μονάδες στην υγεία, οι 14 στον Εύοσμο και στο Κορδελιό, 7 στην Τούμπα» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, δυο χρόνια δίνουμε μια δύσκολη μάχη με το παλιό σύστημα και μέσα, αλλά και έξω, μας έχουν βάλει τη σκανδάλη στον κρόταφο. Έχω όμως την πεποίθηση ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο, γνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες, αλλά, μετά από 7 χρόνια, ο καθένας από εμάς μπορεί να δει που οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος, υπάρχει ορίζοντας υπάρχει προοπτική. Ας συνεχίσουν έτσι τα ΜΜΕ, όραμά μας πρώτο μέλημα η στήριξη του κοινωνικού κράτους που λεηλάτησαν τα χρόνια της ανάπτυξης και αποτελείωσαν τα χρόνια της κρίσης, θα τα καταφέρουμε».

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, απάντησε λίγη ώρα μετά στον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο τα επώδυνα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών.
Επισκέπτεται Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν εδώ και έντεκα χρόνια. Αλλά, δεν βρίσκει να πει ούτε μια λέξη για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Με προκλητική ανευθυνότητα και προχειρότητα μοιράζει υποσχέσεις  για χιλιάδες διορισμούς στο χώρο της Υγείας.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς χρηματοδότηση

Την ίδια ώρα, που οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια το τέταρτο μνημόνιο, που περιορίζει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την Υγεία. Ό,τι και να κάνει, οι πολίτες έχουν καταλάβει την κοροϊδία του και αγανακτούν με την προκλητική και δημαγωγική συμπεριφορά του».