Αλαλούμ με τις πληρωμές στις εφημερίες Δεκεμβρίου εξαιτίας των προσλήψεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι νοσηλευτές που θα προσλαμβάνονταν μέσω της λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα...να φτάσουν στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν την ζήτηση σε κλίνες ΜΕΘ λόγω γρίπης. Παρόλα αυτά όμως έφτασαν κάποιοι γιατροί που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και -επειδή τίποτα δεν γίνεται οργανωμένα και σωστά- δημιούργησαν εμπλοκή με τις πληρωμές των μόνιμων νοσοκομειακών γιατρών στα νοσοκομεία που στελέχωσαν.

Η πληρωμή για τις εφημερίες Δεκεμβρίου είναι πάντα πρόβλημα καθώς πληρώνονται από κονδύλι του επόμενου έτους. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο να φτάσει ο Μάρτιος για να τις δουν στους λογαριασμούς τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Αυτήν την φορά όμως, οι περισσότεροι τις έλαβαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάποιοι λιγότεροι ψάχνουν φως στο τούνελ… Τι συνέβη και δεν πληρώθηκαν όλοι τις περίφημες εφημερίες Δεκεμβρίου;

Το ρεπορτάζ του iatropedia αποκάλυψε ότι πρόκειται για τις προσλήψεις επικουρικών συναδέλφων τους μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και για τους γενικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ που καλούνται να εφημερεύσουν στο ΕΣΥ.

Επειδή πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την πληρωμή των εφημεριών και αυτών των δύο ομάδων γιατρών, καθυστερεί και η έγκριση του κονδυλίου για τις εφημερίες όλων των γιατρών που εργάζονται στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Είναι ντροπή να το λέμε ξανά και ξανά σε έναν πρώην νοσοκομειακό γιατρό και επί σειρά ετών συνδικαλιστή στο ΕΣΥ, αλλά θα το ξαναπούμε: Η πληρωμή των εφημεριών για τους αποκαμωμένους εργασιακά και εξαθλιωμένους οικονομικά γιατρούς του ΕΣΥ είναι κάτι σαν το μάννα εξ ουρανού. Και είναι κρίμα να παίζουμε με τα νεύρα και τις αντοχές των σκληρά εργαζόμενων αυτών ανθρώπων!