Αλαλούμ με τις εισφορές στο ΤΣΑΥ… Τώρα περιμένουν Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου

  • Iatropedia
Το ΤΣΑΥ προέβη στην εφαρμογή του ν. 4331/2015 και δέχτηκε την πληρωμή του ποσού των 60 ευρώ από νέους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/7/2015, οπότε και λήγει η προθεσμία καταβολής της εισφοράς του Α΄ εξαμήνου. Στη συνέχεια, μετά την ενημέρωσή του εκπροσώπου των φαρμακοποιών, Σεραφείμ Ζήκα, με ανακοίνωσή του με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, ουσιαστικά υπαναχωρεί και υποχρεώνει τους ασφαλισμένους όλων των τομέων να καταβάλλουν ολόκληρο το βεβαιωμένο ποσό που προέκυψε από την ένταξή τους σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία, δηλαδή το ποσό των 640 ευρώ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρει σε γραπτή ενημέρωση προς τα μέλη του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος «από τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφής η άδικη διάκριση μεταξύ των ασφαλισμένων αφού κάποιοι έχουν πληρώσει το ποσό των 60 ευρώ και κάποιοι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 640 ευρώ για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Οι ισχυρισμοί του ταμείου για συχνές αλλαγές νόμων, για έλλειψη προσωπικού και μηχανογραφικών εφαρμογών δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρά επιχειρήματα τεκμηρίωσης αυτών των ανακόλουθων πρακτικών απέναντι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας φαρμακοποιοί – ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ, αλλά ούτε και μας αφορούν.

Αν το ταμείο επιμείνει σε αυτή την απαίτηση, η διαφαινόμενη υστέρηση εσόδων θα είναι πλέον βεβαιωμένη, με μαθηματική ακρίβεια».

Και οι κ.κ. Κ Λουράντος και Ι. Μακρυγιάννης καταλήγουν ότι ζητούν την άμεση διευθέτηση του ζητήματος «ώστε οι ασφαλισμένοι συνάδελφοι μας να έχουν την δυνατότητα να εντάσσονται σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλοντας το ποσό των 60 ευρώ».