Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος του φαρμακοποιού παγκοσμίως…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από 28 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το Παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακοποιών υπό την αιγίδα της FIP (International Pharmaceutical Federation). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο Μπουένος Άιρες, φαρμακοποιοί από την Αργεντινή αλλά και συνάδελφοί τους από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν την μείωση της παγκόσμιας επιβάρυνσης της ανθρώπινης νοσηρότητας.

 

Από τις κορυφαίες 10 αιτίες θανάτου, οι εννέα είναι ασθένειες δηλαδή καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια, το HIV / AIDS, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνος του πνεύμονα, διαβήτης, διαρροϊκές ασθένειες κ.ά.

Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται η υιοθέτηση ενός μοντέλου πρόληψης για καλύτερη υγεία και ο ρόλος του φαρμακοποιού να είναι προεξέχων…

Όπως αναφέρεται στο farmakopoioi.blogspot, «η φαρμακευτική ως επιστήμη και οι φαρμακοποιοί εξειδικεύονται στην τεκμηρίωση της πρακτικής για τη βελτίωση της χρήσης των φαρμάκων. Η καινοτομία που δημιουργεί νέες επιλογές θεραπείας με φάρμακα, οι αλληλεπιδράσεις, οι πρακτικές που βελτιώνουν τη χρήση των φαρμάκων, η πρόληψη και τα προγράμματα δημόσιας υγείας όλων έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την παγκόσμια επιβάρυνση των ασθενειών.

Η FIP και η συνομοσπονδία Farmacéutica της Αργεντινής σας προσκαλούν στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής και του tango. Ελάτε να γοητευτείτε από τη ζωντανή ατμόσφαιρα σε αυτη την κομψή πόλη, την πύλη προς τη Νότια Αμερική, όπου πεδιάδες, αμπελώνες, ζούγκλες και μεγάλα ποτάμια περιμένουν να τα ανακαλύψετε….

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος Dr. Jens Gobrecht θα κάνει μια παρουσίαση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης-Αμερικής, γνωστής με το όνομα TTIP».