Το AIDS μέσα από τα μάτια του φορέα – Μια ανατριχιαστική συλλογή φωτογραφιών

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
AIDS
Σήμερα ξεκινάει στην πόλη Durban της Νοτίου Αφρικής το 21ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS. Και από χτες, στην μεγάλη γκαλερί Τέχνης της πόλης, ο βραβευμένος φωτογράφος Gideon Mendel εκθέτει μια σειρά από 145 φωτογραφίες, οι οποίες προσφέρουν μια διαφορετική οπτική στην επιδημία του AIDS/HIV.

Το 2007 ο Mendel ίδρυσε έναν οργανισμό με το όνομα «Through Positive Eyes» και ξεκίνησε να διδάσκει τις βασικές αρχές της ψηφιακής φωτογραφίας σε άτομα που ήταν φορείς του ιού HIV, ή που είχαν αναπτύξει AIDS.

Τους έδωσε την κάμερα και τους άφησε να φωτογραφίσουν ό,τι ήθελαν εκείνοι. Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Mendel έχει εκθέσει τις φωτογραφίες αυτές σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο: Πόλη του Μεξικού, Ουάσινγκτον, Λος Άντζελες, Ρίο ντε Τζανέιρο, Γιοχάνεσμπουργκ, Βομβάη, Μπανγκόκ, Πορτ-ο-Πρενς, Λονδίνο και, από χτες, Durban.

Σε κάθε πόλη, οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι δημιουργίες ατόμων με τον ιό HIV, τα οποία ζουν στην εκάστοτε πόλη. Και είναι τα άτομα αυτά που «ξεναγούν» τους επισκέπτες της έκθεσης μέσα στις γκαλερί και συνομιλούν μαζί τους για τις φωτογραφίες τους.

>>>AIDS: Τι συμβαίνει ακριβώς με τον ιό HIV – Όσα πρέπει να γνωρίζουν ΟΛΟΙ<<<

Μακάρι ο Gideon Mendel να φέρει το Through Positive Eyes και σε κάποια πόλη της Ελλάδας. Μέχρι τότε, δείτε μερικές από τις φωτογραφίες αυτές, όπως τις εμπνεύστηκαν τα μάτια ατόμων με τον ιό του AIDS/HIV…

AIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDSAIDS

http://www.npr.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AIDS: Αυτό το δαχτυλίδι προστατεύει τις γυναίκες από τον ιό HIV (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο κοντά είναι ο κόσμος στο τέλος του AIDS; Δέκα απίστευτες αλήθειες…