Aids: Οι «κουστουμάτοι» πελάτες της πιάτσας και τα 3500 τηλεφωνήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

  • Iatropedia
Ο εφιάλτης που έχει ξεσπάσει στην πρωτεύουσα για τη διάδοση του ιού του Aids δε θα τελειώσει σύντομα όπως εξάλλου διαφαίνεται και από τα στοιχεία των αρχών. Ήδη πάνω από 3000 τηελφωνήματα ανδρών έχει δεχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από άνδρες που ζητούν πληροφορίες γιατί συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη.

Και το θέμα είναι ότι πρόκειται για άνδρες της διπλανής πόρτας. Και όχι ελεύθεροι. Οι περισσότεροι σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν τηλεφωνούν για πληροφορίες, είναι παντρεμένοι ή σε μόνιμοι σχέση. Τι σημαίνει αυτό; Μόνο τρομοκρατική φαντάζει η επόμενη στατιστική μέτρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, οι ηλικίες κυμαίνονται από 17, 18 έως και 45 κατά μέσο όρο. Δεν είναι τυχαίο ότι στους κύκλους των επιστημόνων μιλούν για τους «κουστουμάτους» που «ψαρεύουν» ιερόδουλες από τις πιάτσες.

Και το ζήτημα είναι επίσης ότι δεν είναι μόνο η απροφύλακτη σωματική επαφή που ενέχει κινδύνους μετάδοσης του ιού. Και η στοματική ερωτική επαφή βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα με τις επικίνδυνες σχέσεις, γεγονός βέβαια που προκαλεί και τον μεγαλύτερο πανικό στον ανδρικό πληθυσμό.

Πάντως ο αριθμός των ιερόδουλων που εντοπίζεται να είναι φορείς του ιού του Aids μέρα με την ημέρα μεγαλώνει γεγονός που αποδεικνύεται και τη δραματική αύξηση που κατέγραφαν οι επιστήμονες όλο το προηγούμενο διάστημα και είχε αγγίξει ακόμη και το 1250%.

Και όσο οι έλεγχοι θα συνεχίζονται τόσο θα μεγαλώνει και η μαύρη λίστα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από την άλλη προτείνει να τιμωρούνται και οι άνδρες που συνευρίσκονται με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη ή γενικότερα εάν κάνουν σεξ με παράνομα εκδιδόμενες. Προτείνει δηλαδή να ποινικοποιηθεί η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.

Και το θέμα είναι ότι και τα λιγοστά μέτρα που είχαν ληφθεί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν απέδωσαν καρπούς καθώς οι παράνομοι οίκοι ανοχής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Παρά τα λουκέτα μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να τα ανοίγουν πάλι.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων ότι 315 οίκοι ανοχής λειτουργούν παράνομα εντός των ορίων του. Μέσα στο 2011, οι δημοτικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Αστυνομία, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 οίκων ανοχής. Συνολικά σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.

Όπως έχει επανειλημμένως τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι διαπιστώσεις δεν αρκούν και ότι η υποκριτική και εν τέλει ανεφάρμοστη αυστηρότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή κανένας οίκος ανοχής στα όρια του δήμου να μη λειτουργεί με νόμιμη άδεια.

Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε εισήγηση της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και η πρόταση κατατέθηκε στην κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ρεαλιστικό τρόπο.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, προβλέπεται μείωση στα 100 από τα 200 μέτρα της απαιτούμενης απόστασης από ευαίσθητα σημεία (σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, νοσηλευτικά ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές και ναούς), μεταφέρεται και στον ιδιοκτήτη του κτιρίου η ευθύνη για την παράνομη λειτουργία, ενώ προτείνεται και η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και της παροχής νερού, σε περίπτωση λειτουργίας ενός οίκου ανοχής χωρίς άδεια.