Άγριος καβγάς Μ.Σαλμά με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα δωρεάν φάρμακα!

  • Iatropedia
Μια απίστευτη κόντρα διαδραματίστηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. Ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης τη διανομή δωρεάν φαρμάκων σε οικονομικά ασθενέστερους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με εντολή Μ.Σαλμά απεσύρθη η ανακοίνωση. Όλο το παρασκήνιο και η κόντρα των δύο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος με επίσημη ανακοίνωσή του δήλωνε ότι θα διανεμηθούν φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικο-οικονομιά κριτήρια. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έδινε στη δημοσιότητα και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που θα μοίραζαν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους σημειώνοντας ότι η όλη διαδικασία θα περνούσε μέσα από τους θεράποντες ιατρούς.

Η ανακοίνωση αυτή ήταν που εκνεύρισε σφόδρα τον Μάριο Σαλμά. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεφώνησε στον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο δίνοντάς του εντολή να αποσύρει την ανακοίνωση. Ο αναπληρωτής υπουργός δεν έμεινε όμως εκεί. Μέσα από το επίσημο γραφείο Τύπου του υπουργείου του πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ισχύει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μ.Σαλμάς επιθυμούσε ο ίδιος να δώσει στη δημοσιότητα το θέμα, δεδομένης και της προβολής που θα είχε. Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε δηλώσει ότι σύντομα θα διανέμονταν φάρμακα για τους ανήμπορους οικονομικά μέσα από τα φαρμακεία του Οργανισμού.

Πάντως πρόκειται ουσιαστικά για μόνο ένα επεισόδιο στην κόντρα Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Βέβαια το κλίμα φαίνεται ότι εντείνεται και λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ:

«Ο οργανισμός θα προχωρήσει στη χορήγηση μέσω φαρμακείων του, φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Τα δωρεάν φάρμακα θα δοθούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ, Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλίνας 7-13 ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση-συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα συγκεκριμένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν