Άγριες κόντρες για το νέο προεδρείο του ΙΣΑ! Πως μοιράζεται η τράπουλα

  • Iatropedia
Συνεχίζονται οι εσωτερικές διεργασίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας καθώς με βάση τις διαδικασίες δεν έχει εκλεγεί ακόμη και αναμένεται εσωτερική ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μυστικές συναντήσεις, άνωθεν …τηλεφωνήματα και υποσχέσεις χαρακτηρίζουν το σκηνικό μεταξύ των γιατρών τις τελευταίες ημέρες μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΙΣΑ.

Αυτοδυναμία δεν υπήρξε με συνέπεια τώρα να είναι ακόμη αμφίβολο ποιος θα αναδειχθεί πρόεδρος στον μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας.

Σύντομα πάντως θα πρέπει να συνεδριάσει το νέο ΔΣ για να αναδείξει πρόεδρο, με βάση και το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει σε περίπου 10 ημέρες.

Άλλωστε ο ΙΣΑ θα πρέπει να συγκρροτηθεί σε σώμα αμέσως μόλις τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών πάρουν έγκριση από την περιφέρεια.

Τα 17 νέα μέλη του ΔΣ θα πρέπει να ψηφίσουν για να ορίσουν τον νέο ισχυρό πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τους περίπου 26.000 γιατρούς που είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Πάντως οι πρώτες τοποθετήσεις φαίνεται να ανάβουν φωτιές κυρίως ως προς τις ισορροπίες που δημιουργούνται μεταξύ των παρατάξεων και των εκπροσώπων του κλάδου.

Για να εκλεγεί πρόεδρος απαιτούνται 9 ψήφοι τις οποίες όμως καμία παράταξη δε διαθέτει.

Η πρώτη παράταξη που φαίνεται να δίνει το στίγμα της θέσης που θα πάρει στην ψηφοφορία είναι η «Θα πούμε την αλήθεια – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης». Ωστόσο διαθέτει μόνο μία έδρα και δε φαίνεται να μπορεί να αποσαφηνισθεί το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στο ΔΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης: «Η σύνθεση του νέου Προεδρείου του ΔΣ του ΙΣΑ πρέπει να μην αποτελέσει σύμπραξη ετερόκλητων δυνάμεων με αντιθετικές θέσεις μόνο και μόνο για αλλαγή προσώπων. Χρειάζεται μία ελάχιστη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών και το ρόλο του ΙΣΑ και του ΠΙΣ.

Δεν πρέπει να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός παραλυτικού μορφώματος με αριστερίστικα χαρακτηριστικά, χωρίς σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, που θα πάει το Σύλλογο πολλά χρόνια πίσω στην εποχή της φοιτητικής αθωότητας. Χρειαζόμαστε έναν ΙΣΑ δυναμικό, σοβαρό, διεκδικητικό αλλά όχι έρμαιο προσωπικών ή κομματικών φιλοδοξιών».

Με βάση τα αποτελέσματα, 6 έδρες διαθέτει η παράταξη Πατούλη. Τρεις έδρες έχει η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (Μπασκόζος-Ψυχάρης), 2 έδρες η Παράταξη του Γ.Ελευθερίου ενώ από μία όλες οι άλλες παρατάξεις που πήραν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η Χρυσή Αυγή φορά ιατρική ποδιά! Τι συνέβη με τον επικεφαλής της παράταξης της Χ.Α.

Στον αέρα ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Στα δικαστήρια για τα ιδιωτικά τους ιατρεία

Όταν ο εμβολιασμός στα παιδιά αργεί! Δείτε σε ποια ηλικία πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί

Φωτιά στην κυβέρνηση από τις…προσλήψεις Γρηγοράκου! Όλο το παρασκήνιο