Αγαπηδάκη: Στο 1 εκατ. οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης και 33.000 κατά της COVID-19

  • Γιάννα Σουλάκη
Αγαπηδάκη
Στοιχεία για την θωράκιση του πληθυσμού έναντι των εποχικών αναπνευστικών λοιμώξεων έδωσε το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε, πως «έχουμε ήδη περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς γρίπης και σε σχέση με τον Covid είμαστε στους 33.000 εμβολιασμούς», ενώ πρόσθεσε ότι  «Δεν πρέπει να μας ξεγελάει ο καιρός. Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη».

Μιλώντας στο Mega, η κα. Αγαπηδάκη τόνισε επιπροσθέτως πως ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για την προστασία του πληθυσμού:

 «Οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να αμελήσουν τον εμβολιασμό τους», είπε.

«Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να χτίσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ακόμη, σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 νέα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

Σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

Στη συνέχεια, η κα Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως είπε η ίδια, το υπουργείο εργάζεται πάνω στη εύρεση λύσης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί μία τρίμηνη παράταση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», σημείωσε.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τονίζει πως «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ήδη την εμπειρία».

Αγαπηδάκη: «Αναβάθμιση των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων»

Τέλος, με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Βόλο, με θύμα ένα βρέφος 4 μηνών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία.

Όπως είπε η κα Αγαπηδάκη, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την αναβάθμιση όλων των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας.

«Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε.