Αυξάνονται ραγδαία τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα!

  • Iatropedia
Σε αυξημένη επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας αφού πάνω από την χώρα έχει ενσκήψει κύμα γρίπης. Οι νεκροί αγγίζουν τους 49 ενώ πέντε συμπολίτες μας νοσηλεύονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας οι οποίες γεμίζουν ασφυκτικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από γρίπη τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 49. Παράλληλα πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 159 άνθρωποι.

Τα κρούσματα είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα παρότι ο καιρός είναι βελτιωμένος.

Και το ζήτημα είναι πως οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στο γεγονός αν είναι διαθέσιμα τόσο τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα όσο και οι ΜΕΘ ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους πολίτες να εμβολιστούν έστω και τώρα, και να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Για το λόγο αυτό οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Στο σημείο αυτό συμβουλέυουν όλους όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα. Παράλληλα συστήνουν να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.