Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τον πάρει! Η δυσαρέσκεια Βορίδη και οι μνηστήρες του φορέα

  • Iatropedia
Ο μεγαλύτερος φορέας υγείας της χώρας, που διαχειρίζεται ετησίως κοντά στα 6 δις ευρώ ο ΕΟΠΥΥ μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του. Παρ αυτά οι ...μνηστήρες φαίνεται να είναι αρκετοί...

της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα πνοή θέλει να δώσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στο μεγαλύτερο φορέα της χώρας τον ΕΟΠΥΥ. Πηγές αναφέρουν ότι …υπογείως βρίσκεται σε αναζήτηση διαχειριστή ώστε να ξεφύγει ο ΕΟΠΥΥ από την μαύρη τρύπα που προκαλεί συνεχείς γκρίνιες και από τους δανειστές μας.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερώσει σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου δεδομένου ότι ο νυν πρόεδρος αποτελεί υψηλή…γαλάζια επιλογή.

Πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι έχει προσεγγίσει ήδη διάφορα στελέχη από το χώρο της υγείας προκειμένου να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ. Αρνήσεις βέβαια έχει εισπράξει καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατέχουν σήμερα κάποια υψηλή θέση και θα την εγκατέλειπαν για να αναλ'αβουν τον καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια υπάρχουν πολλά γαλάζια στελεχη που θα επιθυμούσαν να καθήσουν στην καρέκλα της Λεωφόρου Κηφισίας καθώς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στην Υγεία, μια που ο οργανισμός διαχιερίζεται κοντά στα 6 δις ευρω.

Βέβαια η μαύρη τρύπα του παραμένει.

Και για του λόγου του αληθές, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει τροποποιηθεί από τις αρχές του χρόνου 11 φορές αλλά και πάλι τα κενά υπάρχουν φυσικά.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΕΟΠΥΥ έχει συνολικά έσοδα 6.395.132.155,33€ και συνολικά έξοδα 6.768.879.635,73€. Όσο για το …κενό που μένει διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας πως θα καλυφθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού.

Και είναι βέβαιον πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για τα τρέχοντα καθώς τα χρέη του οργανισμού σε φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς, κλινικές και άλλους παρόχους παραμένουν ανεξόφλητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τρικ στην Υγεία: “Βαφτίζουν” προμήθειες τις τετράμηνες προσλήψεις!

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Στο… πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι