Αυτοματοποίηση και δικαιοσύνη στην οργάνωση των εφημεριών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ομάδα της Ernst & Young (ΕΥ) δημιούργησε ένα εργαλείο, το οποίο αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάθεσης εφημεριών της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο, η κλινική εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, ενώ το συγκεκριμένο εργαλείο εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα είναι άρτιο ως προς τους κανόνες, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα αίσθημα δικαιοσύνης και σεβασμού στις προτιμήσεις και τους προσωπικούς περιορισμούς των ιατρών σε εφημερία.

«Στελέχη της ΕΥ, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις ικανότητές τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», σε μία προσπάθεια να συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας της κλινικής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων ΕΥ Ελλάδας, ανέφερε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά, η ΕΥ Ελλάδας καταθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο μίας καλύτερης καθημερινότητας για το ιατρικό προσωπικό της κλινικής. Θεωρούμε καθήκον μας, στις δύσκολες ημέρες της κρίσης που περνάει η χώρα, τη συνεισφορά μας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Ένας χώρος που, ενώ έχει ανάγκη από λύσεις και εργαλεία ικανά να βελτιώσουν το επίπεδο υπηρεσιών στους ασθενείς, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να τις προάγει».

Ο Καθηγητής Δημήτρης Λουτράδης, Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε: «Το ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής ανάθεσης των εφημεριών της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτόματα και μέσα σε λίγα λεπτά, ένα πλήρες και ιδιαίτερα λεπτομερές πλάνο εφημεριών μίας μεγάλης κλινικής 80 ιατρών. Μέχρι σήμερα, η μηνιαία ανάθεση των εφημεριών των ιατρών της κλινικής, ήταν μία χρονοβόρα και ιδιαίτερα εργώδης διαδικασία. Ευελπιστούμε ότι η αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας, δε θα έχει μόνο όφελος χρόνου, αλλά θα πετύχει και την αρτιότερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων του προσωπικού της κλινικής. Κρίνεται σημαντικό το γεγονός ότι το λογισμικό αυτό προσαρμόζεται πλήρως στις ειδικές ανάγκες της κλινικής, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν