Αυτό το υπουργείο ποιος θα το πάρει; Ποια ονόματα “παίζουν” για το Υγείας!!

  • Iatropedia
Μπροστά σε διλήμματα σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του φαίνεται πως είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνο στελέχη της ΝΔ στα υπουργεία, μετά και τις ανακοινώσεις Βενιζέλου προς του βουλευτές του, ότι δε θα συμμετάσχει κανείς στην κυβέρνηση Σαμαρά. Οι πραγματικοί γνώστες πάντως του χώρου της Υγείας είναι λιγοστοί και επίσης λιγοστοί είναι και αυτοί που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν την υγεία, τα νοσοκομεία, το ΕΣΥ και ειδικά τον ΕΟΠΥΥ υπό αυτές τις τραγικές οικονομικές συνθήκες. Ποια ονόματα ωστόσο “παίζουν” στη σκακιέρα Σαμαρά μετά και τη συμφωνία με Βενιζέλο; (Συνεχής ενημέρωση)

Ονόματα από το παρελθόν αλλά και γνώριμα πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ έχουν πέσει τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι για το σχηματισμό κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει ήδη καταλήξει στις αποφάσεις του και μένουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του καθηγητή της ιατρικής Χριστόδουλου Στεφανάδη για να αναλάβει τον καυτό φάκελο της υγείας.

Ωστόσο μέχρι νωρίς το μεσημέρι ο ίδιος ο κ.Στεφανάδης δεν είχε δεχθεί ακόμη το πολυπόθητο τηλεφώνημα. Άλλα δύο ονόματα που ακούγεται επίσης έντονα τις τελευταίες ώρες είναι αυτά του Μάριου Σαλμά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς θεωρείται πρόσωπο που γνωρίζει καλά τη λειτουργία του ΕΣΥ και των νοσοκομείων. Έχει εξάλλου περάσει από την οδό Αριστοτέλους μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και έχει δει τα πράγματα από κοντά. Μάλιστα πολλοί σημειώνουν ότι είναι πολιτικός που δεν έχει έρθει σε σκληρή σύγκρουση με συνδικαλιστές και παράγοντες του χώρου της υγείας, γι αυτό και έχει πολλές συμπάθειες.

Από την άλλη πολλοί είναι αυτοί που διέρρεαν ότι «παίζει» και το πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου για να επανέλθει στο υπουργείο Υγείας. Κάτι βέβαια που δε θα συμβεί εξαιτίας και της απόφασης Βενιζέλου να μη συμμετάσχει κανένας νυν ή πρώην βουλευτής στη νέα κυβέρνηση.

Πάντως από τη ΝΔ αρκετά είναι τα πρόσωπα που σημειώθηκαν στο μπλοκάκι του Αντώνη Σαμαρά με κατεύθυνση την υγεία.

Εξάλλου η στενή ομάδα που είχε συμβουλέψει τον Αντώνη Σαμαρά προεκλογικά και είχε συμβάλει στη δημιουργία ενός σχεδίου για την υγεία, αποτελείται από πολλά πρόσωπα, τόσο κομματικά στελέχη όσο και συνδικαλιστές και γιατρούς.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ωστόσο σε αυτή τη φάση ο κ.Πατούλης θα παραμείνει όπως φαίνεται στα καθήκοντά του καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια του Αν.Σαμαρά είναι να τον “κατεβάσει” υποψήφιο στο Δήμο της Αθήνας ώστε να μη χαθεί η βασική μάχη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη ο τομεάρχης Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος πάντως, που είναι και ο γηραιότερος όλων, δεν εξελέγη βουλευτής, και το πιο πιθανό είναι να μείνει εκτός …πραγμάτων.

Ο Μανώλης Αγγελάκας αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, που ήταν υποψήφιος στην Α' Αθηνών επίσης δεν εξελέγη. Παρότι βρισκόταν και συμμετείχε ενεργά σε όλο τον προεκλογικό σχεδιασμό της υγείας στη ΝΔ, είναι άγνωστο εάν θα αξιοποιηθεί τελικώς σε κάποια θέση.

Πολλοί θεωρούν πάντως ότι έχει την εκτίμηση του προέδρου του κόμματος καθότι θεωρείται ότι είναι σιωπηλός εργάτης της παράταξης.

Ο άλλος αναπληρωτής τομέαρχης της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος εξελέγη βουλευτής αλλά είναι αμφίβολο αν θα τοποθετηθεί σε υπουργικό θώκο του τομέα της υγείας. Εξάλλου οι ιθύνοντες της Συγγρού εκτιμούν ότι γνωρίζει καλύτερα τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, δεδομένου ότι έχει θητεύσει και στο υπουργείο Εργασίας στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ψηλά στις προτιμήσεις της Συγγρού φαίνεται ότι είναι ο πρώην υφυπουργός Υγείας ψυχίατρος Δημήτρης Βαρζτόπουλος. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα που ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται για την υγεία. Γι αυτό και είχε τοποθετηθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου υφυπουργός Υγείας, ώστε να είναι το …μάτι και το αυτί του.

Τώρα εάν ο Αντώνης Σαμαράς καταλήξει σε πρόσωπο εκτός ΝΔ ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα γνώριμο…λίγη αναμονή για να δούμε!

Εξάλλου λίγοι είναι αυτοί από τη ΝΔ και όχι μόνο, που θα επιθυμούσαν να «καούν» αυτή τη στιγμή στον ευαίσθητο αυτό χώρο τη στιγμή μάλιστα που …λεφτά δεν υπάρχουν και το σύστημα καταρρέει.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν