Αυτή τη σύμβαση ποιος θα την πάρει; Η μάχη για τις νέες συνεργασίες με ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Τις λεπτομέρειες των νέων συμβάσεων που θα συνάψουν με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν και να διαπραγματεύονται οι ιδιώτες γιατροί.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέες αποζημιώσεις αλλά και νέες συνθήκες στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη αρχίσει να παζαρεύουν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι ιδιώτες συμβεβλημένοι γιατροί.

Το «παιχνίδι» με τα παζάρια περιλαμβάνει παρασκηνιακές συζητήσεις αλλά και σκληρές διαπραγματεύσεις δεδομένου ότι ένα μεγάλο κομμάτι της «πίτας» του ΕΟΠΥΥ κατευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε μέχρι να λειτουργήσουν πλήρως τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ, οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

Και όπως φαίνεται θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να …πάρουν μπροστά τα πολυιατρεία δεδομένου ότι σε πολλές μονάδες υγείας της χώρας δεν υπάρχουν γιατροί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης πρώην ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ Ξάνθης όπου μόλις το 13,63% των γιατρών αποφάσισαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Δηλαδή μόλις 3 γιατροί για μια διεύθυνση που προηγουμένως είχε 22.

Αντίστοιχα στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Λάρισας 13 γιατροί θα εξυπηρετούν πλέον τους ασθενείς (ποσοστό 18,06%) από 72 που ήταν πριν. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Δράμας όπου θα υπηρετούν πλέον 7 γιατροί αντί για 36 (ποσοστό 19,44%).

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης ήδη ξεκίνησε τις επίσημες συνομιλίες για τις νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Συναντήθηκε μαζί με τον Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Κοντό, με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι-ΕΟΠΥΥ). Κατά της συνάντησης ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσουν οι νέες συνεργασίες των γιατρών με τον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις και στις…Δημοτικές; Όλα τα νέα σενάρια και το παρασκήνιο

Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με…αναμονή! Πότε θα είναι οριστικά έτοιμα τα πολυϊατρεία

Φαρμακοποιοί: «Ναι μεν αλλά για συμφωνία με τρόικα»! Ετοιμάζουν νέο λουκέτο

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων