Αυτά είναι τα οφέλη των ασκήσεων της γιόγκα για την υγεία σας

  • Iatropedia
Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσετε την ευελιξία και την αντοχή σας. Σχεδόν όλοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις ασκήσεις που προβλέπει, αφού, ως σύνολο ασκήσεων ξεπερνάει το “τυπικό” άγγιγμα στα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών σε στάση διαλογισμού, όπως μπορεί να πιστεύουν λανθασμένα πολλοί.

Ορισμένες κατηγορίες ασκήσεων της γιόγκα είναι για χαλάρωση. Σε άλλες περιπτώσεις, κινείστε περισσότερο και εκτελείτε πιο απαιτητικές στάσεις. Οι περισσότεροι τύποι επικεντρώνονται στην εκμάθηση των στάσεων, που ονομάζεται asanas. Πολύ σημαντικό μέρος των ασκήσεων γιόγκα είναι και οι τεχνικές της σωστής αναπνοής (εισπνοή – εκπνοή).

Δείτε σε ποιους τομείς σας βοηθούν οι ασκήσεις γιόγκα:

Γιόγκα για Ευελιξία

Οι ασκήσεις γιόγκα ασκούν τάση στους μυς σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να κινηθείτε καλύτερα και να αισθάνεστε λιγότερη δυσκαμψία ή κόπωση. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν γιόγκα καθημερινά αύξησαν την ευελιξία τους έως και 35% μετά από μόλις 8 εβδομάδες.

Αυξάνει την δύναμη του κορμού

Μερικές μορφές της γιόγκα, όπως η Ashtanga και η Power Yoga, είναι πολύ απαιτητικές. Αν τις ακολουθήσετε επιτυχώς θα βελτιώσετε σημαντικά το μυϊκό σας σύστημα. Αλλά ακόμα και η λιγότερο έντονη μορφή της γιόγκα, όπως η Iyengar ή η Hatha, σας ενδυναμώνουν σημαντικά.

Πολλές από τις πόζες χτίζουν τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος. Οι όρθιες στάσεις, ειδικά εάν τις κρατήσει για αρκετά μεγάλες αναπνοές, χτίζουν τη δύναμη στους τετρακέφαλούς σας και τους κοιλιακούς. Άλλες στάσεις εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους της πλάτης. Όταν γίνουν σωστά, σχεδόν όλες οι στάσεις της γιόγκα οικοδομούν την δύναμη του κορμού σας και των κοιλιακών σας μυών.

Καλύτερη στάση σώματος μέσα από τις ασκήσεις γιόγκα

Όταν είστε πιο δυνατοί και πιο ευέλικτοι, μοιραία θα έχετε και καλύτερη στάση σώματος. Οι περισσότερες όρθιες ή καθιστές πόζες της γιόγκα ενδυναμώνουν τους μυς του κορμού, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη στάση του σώματος.

Οφέλη της γιόγκα στην αναπνοή

Η γιόγκα επικεντρώνεται σημαντικά στην αναπνοή σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Μπορεί επίσης να απαιτούνται και κάποιες ειδικές τεχνικές αναπνοής σε ορισμένους τύπους ασκήσεων.

Αλλά η γιόγκα συνήθως δεν είναι η αερόβια, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, εκτός αν πρόκειται για μια έντονη μορφή γιόγκα ή αν εκτελείτε τις ασκήσεις σε πολύ ζεστό χώρο.

Λιγότερο άγχος, μεγαλύτερη ηρεμία

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά γιόγκα αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί μετά από κάθε συνεδρία ασκήσεων. Μερικές μορφές της γιόγκα χρησιμοποιούν τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν να ηρεμήσει το μυαλό.

Η γιόγκα κάνει καλό στην καρδιά σας

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η γιόγκα μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Ο πιο αργός ρυθμός της καρδιάς μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις, καθώς και τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η γιόγκα έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και με την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ασκήσεις που σώζουν από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη

Πώς μπορείτε να μειώσετε το λίπος στα χέρια