Αφαιρέθηκε η φρουρά από την αλλοδαπή καρκινοπαθή μετά το σάλο!

  • Iatropedia
Μετά από παράκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι, αφαιρέθηκε η φρουρά που είχε τοποθετηθεί σε καρκινοπαθή από την Αλβανία έπειτα από καταγγελία του διοικητή στην αστυνομία ότι δε διέθετε νόμιμα έγγραφα. Μετά την αποθεραπεία της αναμένεται να απελαθεί.

Στο ΕΣΥ του 2012 και του μνημονίου έγινε και αυτό: Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής που χειρουργήθηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» της Κηφισιάς συνελήφθη επειδή δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Ο διοικητής ενημέρωσε την ασφάλεια καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί! Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος απέφυγε να απαντήσει με λεπτομέρειες αλλά ζήτησε να ενημερωθεί για τη νομιμότητα της απόφασης του διοικητή.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής νοσηλευόμενη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της ασθενούς κατέβαλε συνολικά 10.000 ευρώ για την περίθαλψή της.

«Συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό» συνεχίζει ο κ.Βαρνάβας: «ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» κ. Μπαρτζώκας κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα με αποτέλεσμα η ασθενής -παρότι κατάκοιτη- να νοσηλεύεται φρουρούμενη»!

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ως δείγμα «ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και ξεκαθαρίζει ότι: «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Α. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Α. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες».

Αντίθετα όπως λένε «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία».

Πάντως η 1η Υγειονομική Περιφέρεια καλύπτει το Διοικητή του νοσοκομείου καθώς όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση: «Την Δευτέρα 12/11/12, εισήχθη στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγ. Ανάργυροι», αλλοδαπή γυναίκα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής της στη χώρα. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της παρεσχέθη η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα και διενεργήθη χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, ως όφειλε βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις Αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας.

Η απόφαση των υπηρεσιών της Αστυνομίας να τοποθετήσουν αστυνομικό φρουρό έξω από το δωμάτιο της νοσηλευόμενης είναι της δικαιοδοσίας τους και ουδεμία σχέση έχει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν