Άδωνις προς γιατρούς: Έξω από το ΠΕΔΥ εσαεί όσοι κάνουν αίτηση και δεν έρθουν! 

  • Iatropedia
Προειδοποιήσεις για όσους γιατρούς θέλουν να κάνουν συνδικαλιστικά παιχνίδια- όπως είπε- και κάνουν αίτηση για το ΠΕΔΥ και τελικά δεν έρθουν απηύθυνε για άλλη μια φορά ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όσοι θελήσουν να κάνουν συνδικαλιστικά παιχνίδια για να τη σπάσουν στον υπουργό δε θα έχουν δικαίωμα εσαεί να κάνουν συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υποβολή αιτήσεων απο τους γιατρούς, προθεσμία που λήγει την Πέμπτη.

«Οι γιατροί που επί σκοπό θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασφαλισμένους δεν θα έχουν θέση στο νέο σύστημα και οι δρόμοι μας χωρίζουν» είπε ο κ.Γεωργιάδης ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στις ήδη ταραγμένες σχέσεις του με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Παρότι οι γιατροί σε ανακοινώσεις τους έχουν δηλώσει ότι δεν δέχονται τέτοιου είδους εκβιασμούς ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε: «Συνδικαλιστικά παιχνίδια «κάντε τώρα αίτηση και μετά μην πάτε», ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι σε αυτό το υπουργείο συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν γίνονται αρεστά. » σημείωσε.

Ο υπουργικός υγείας ανέφερε ότι ήδη από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να κάνει συμβάσεις με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δεν κάνουν αίτηση και κρατήσουν τα ιατρεία τους, ώστε όπως είπε να μη θεωρήσουν ότι δεν εκτιμούμε τη χρόνια προσφορά τους.

«Η σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους δεν κάνουν αίτηση για το ΠΕΔΥ» σημείωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:»Με την παρούσα απόφαση προστατεύουμε τα δικαιώματα των ασθενών. Η μεταρρύθμιση δε γίνεται ούτε για τον υπουργό ούτε για τους γιατρούς αλλά για τον κόσμο.

Αν για σπάσιμο στον υπουργό στρέφονται κατά των ασθενών και δεν μπορέσουμε να κάνουμε τις προκηρύξεις θέσεις για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί στο ΠΕΔΥ αυτό δε θα γίνει αποδεκτό. Δε θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στη χώρα: Χωρίς εμβόλια τα φαρμακεία! Τι κάνουν οι αρχές;

Τα «βρήκαν» Άδωνις-Χατζηδάκης για τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ! Τι αποφάσισαν

Τα τρία αγκάθια Τρόικας για την Υγεία! Τι θα ζητήσει από Άδωνι