‘Αδωνις: »Είναι αδύνατον το »Ερρίκος Ντυνάν» να ενταχθεί στο ΕΣΥ»

  • Iatropedia
Κατηγορηματικός εμφανίσθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο αφορά την ένταξη του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" στο ΕΣΥ. Τι είπε στη Βουλή

Κατά την διάρκεια της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται το Ερρίκος Ντυνάν να ενταχθεί στο ΕΣΥ δήλωσε με έμφαση πως «εάν δεν ανατραπεί δικαστικά η προχθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, που απαγορεύει στην κυβέρνηση να επέμβει στον Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», είναι βέβαιη η πτώχευση του Ιδρύματος και η αποβολή του ελληνικού από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό».

Οι δηλώσεις αυτές του 'Άδωνι προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και του Γεράσιμου Γιακουμάτου (ΝΔ), οι οποίοι είχαν προτείνει την ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, ως λύση στο αδιέξοδο που έχει σημειωθεί.

«Να αναλάβει το Δημόσιο το «Ντυνάν», κλείνοντας το τερατούργημα του Δημοτικού Νοσοκομείου, ή το Σπηλιοπούλειο, ή να αναλάβει τα χρέη του και να πουλήσει το νοσοκομείο ως κέλυφος. Στη δεύτερη περίπτωση το Δημόσιο θα βγει χαμένο, αλλά κάθε μέρα, ούτως ή άλλως χάνει παραπάνω», πρότεινε ο βουλευτής της Νέας δημοκρατίας.

«Να διαγραφούν τα χρέη», παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

«Στα καθεστώτα που υποστηρίζετε εσείς, αυτό γίνεται. Στον δυτικό κόσμο, τα χρέη δεν διαγράφονται με κυβερνητική απόφαση», ανταπάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Και το λέω στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρω τι ονειρώξεις έχετε περί εξουσίας. Αν διαγράψετε τα χρέη, ο αντίδικος θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα τα πάρει από κει. Ο μόνος τρόπος για να διαγραφούν τα χρέη, είναι μέσω πτώχευσης».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) αναρωτήθηκε γιατί ποτέ δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος στο νοσοκομείο: Ποιοί προστατεύονται επισήμανε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε:Είναι πολιτικά πρόσωπα ή συγγενικά πρόσωπα πολιτικών;».

Διαχειριστικοί έλεγχοι

«Δεν είμαι πολύ δεκτικός στο να με εγκαλούν για το παρελθόν, άνθρωποι που διετέλεσαν και μέλη των κυβερνήσεων που κατ΄ εξοχήν κυβέρνησαν μέχρι σήμερα», απάντησε ο υπουργός Υγείας και ανέφερε: «Το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει διαχειριστικούς ελέγχους και επί Λυκουρέντζου και επί των ημερών μου. Και στον ΕΕΣ και στο «Ντυνάν». Γι΄ αυτό και υπάρχουν εκκρεμείς διαδικασίες».

«Εγώ συμφωνώ να πάρει το «Ερρίκος Ντυνάν» μια άλλη εταιρεία, με μόνη προϋπόθεση να παραμείνουν οι εργαζόμενοι, και όχι να κλείσει και να μείνουν όλοι άνεργοι», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Μελάς (ΑΝΕΛ).

Για το νοσοκομείο Παναγιά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πώς «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νοσοκομείο ανήκει σε ένα Ίδρυμα -και τα Ιδρύματα έχουν και συνταγματικές προστασίες. Ούτε καν εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον νόμο», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε να συζητήσει εκ νέου την υπόθεση, σε συνεδρίαση της που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν