Άδωνις Γεωργιάδης: Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία – Τι είπε για τα ωράρια των γιατρών

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης
Ένταση επικράτησε σε παρέμβαση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή, με τον εντατικολόγο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Βασίλη Τσάπα.

Με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινάνε αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, θα παραστούν στα πρώτα χειρουργεία που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, θα είναι παρόντες στις 16:00 το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και στις 17:00 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Υγείας έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του Open όπου έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τα απογευματινά χειρουργεία και την συμμετοχή των γιατρών, μετά από έντονες αντιδράσεις σχετικά με τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: Η εβδομάδα που αλλάζει το ΕΣΥ: Οι πρώτες 5 επεμβάσεις στα απογευματινά χειρουργεία – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ούτε υποχρεώνουμε ούτε επιτάσσουμε κανέναν γιατρό να συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία. Η συμμετοχή είναι απολύτως εθελοντική».

Από την άλλη πλευρά, ο Εντατικολόγος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Βασίλης Τσάπας, δήλωσε πως είναι αδύνατον να πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς δεν τηρούνται ήδη τα νόμιμα ωράρια εργασίας των γιατρών, ακόμη και για τα πρωινά χειρουργεία.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μου πείτε ότι γίνονται χειρουργεία στην Ελλάδα χωρίς να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Ως προς αυτούς που αφορούν το ωράριο, τηρούνται κατά γράμμα», απάντησε ο Υπουργός κ.Γεωργιάδης. Ξεκαθάρισε ότι δεν παραβιάζεται επουδενί η ευρωπαϊκή οδηγία για τα ωράρια των γιατρών στο ΕΣΥ.

Όπως δήλωσε ο κ.Υπουργός, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από το Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς όλες οι κλινικές του νοσοκομείου θέλουν να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία.

Δείτε όλη την συζήτηση:


Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣ: Τάσσεται κατά του νομοσχεδίου για το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ: «Θα αποδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα»