Γεωργιάδης στα εγκαίνια νέου Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής: «Δεν καταργούνται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Τέλος στα σενάρια για επικείμενη κατάργηση των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και μεταβίβαση της υπηρεσίας διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους στα ιδιωτικά φαρμακεία έδωσε το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις πολύτιμες, όπως είπε, υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε ότι επεξεργάζεται αλλαγές μαζί με την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, όμως, όχι στην κατεύθυνση της κατάργησής τους.

«Θέλουμε να δίνουμε στους συμπολίτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες. Μακάρι να είναι πάντα αχρείαστα τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά όταν χρειάζονται να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει με αξιοπρέπεια το φάρμακό του . Ήδη δουλεύουμε με την κα. Καρποδίνη πολλά σχέδια για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες σε σχέση με τα φάρμακα υψηλού κόστους, αυτά που διακινούνται μέσω των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Να πω επίσης, σε σχέση με κάποιες φήμες πως δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το λέω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους χωρίς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Διότι αλλιώς θα πάμε σε καταστάσεις του παρελθόντος που δεν θα έχουμε κανένα έλεγχο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Νέο Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη και τον  πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού για θέματα υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, εγκαινίασε το νέο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή. Και μαζί με αυτό και το πιλοτικό πρόγραμμα διανομής φαρμάκων κα’ οίκον σε ασθενείς με ειδικές παθήσεις. Ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκινά ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 1.000 ασθενείς με ειδικές παθήσεις θα παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους έως το τέλος του μήνα στο σπίτι τους. Πρόκειται για ασθενείς με κυστική ίνωση, πνευμονική υπέρταση και με νεοπλασίες, ενώ έως το τέλος του έτους, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα που αφορά το θέμα της διανομής, και οι 110.000 ασθενείς ειδικών παθήσεων που είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν τα φάρμακα στα σπίτια τους, όπως έχει εξαγγελθεί.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την παρουσία του στα εγκαίνια, καθώς και τον πρώην Υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη επισημαίνοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ προσπαθούν διαρκώς να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους στον πολίτη : «Οι νέες εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ. Για εμάς η προσπάθεια είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας. Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό το νέο κτίριο και το φαρμακείο που στεγάζεται εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη διεύθυνση της διοίκησης της Αγίας Παρασκευής και την τωρινή καθώς και όλους τους υπαλλήλους της ΠΕΔΙ, τους φαρμακοποιούς, τους βοηθούς φαρμακοποιούς και τους
διοικητικούς για το έργο που επιτελούν».