Άδωνις διαψεύδει Κ.Μητσοτάκη: “Καμία απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ”!

  • Iatropedia
Τη διαβεβαίωση του ότι δε θα απολυθεί κανείς γιατρός από τον ΕΟΠΥΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαρρέει ότι η τρόικα του ζητά απολύσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Καμία απόλυση γιατρών ΕΟΠΥΥ δε θα υπάρξει διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας που τον επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας για να αποσαφηνίσει το θέμα με τις 1200 απολύσεις που διαρρέονται δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο ξεκάθαρα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφήνεται να διαρρεύσει ότι μέσα στις 4000 απολύσεις που ζητά η τρόικα έως το τέλος του χρόνου θα συμπεριλαμβάνονται και περίπου 1200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κάτι που άλλωστε καιρό τώρα ζητούν οι δανειστές μας. Όμως η όλη υπόθεση θα ξεκαθαριστεί κατά τη συνάντηση Κ.Μητσοτάκη- τρόικας η οποία επρόκειτο να γίνει τη Δευτέρα αλλά αναβλήθηκε.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι μία λύση που εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στις απολύσεις των γιατρών, είναι να μην ανανεώσει τις συμβάσεις γιατρών που σήμερα απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσει έργου. Άγνωστο όμως αν θα το δεχθεί η τρόικα καθώς και στο παρελθόν είχε τεθεί ανάλογο ζήτημα και είχε εκφράσει την άρνησή της.

Όλα πάντως θα γίνουν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της δημιουργίας ενός νέου συστήματος όπου τις υπηρεσίες θα αγοράζει ο “νέος ΕΟΠΥΥ”.

Έτσι θα μπούνε σε κινητικότητα τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όσο και οι εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι θα μετακινηθούν σε δομές του ΕΣΥ όπως Κέντρα Υγείας αλλά και σε νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάντο όπως η Τουρκία! Ο Άδωνις υιοθετεί στοιχεία Τουρκίας και ..ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Απολύονται ή όχι 1200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ; Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας η κυβέρνηση

Το success story του ΕΣΥ:«Σαρδέλες» στον Ευαγγελισμό-Νοσοκομείο «φάντασμα» η Πολυκλινική! (Φωτο)

Επιτυχής η επέμβαση στον Μανώλη Γλέζο