Άδωνις: Δε θα κλείσει καμία μονάδα μέχρι τον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει σε μονάδες-προσωπικό

  • Iatropedia
Διαβεβαιώσεις ότι δε θα μπει λουκέτο σε καμία μονάδα υγείας έως ότου ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι φόβοι όλων των παραγόντων της υγείας το τελευταίο διάστημα εστιάζονται σχετικά με το αν θα μπει λουκέτο σε μονάδες υγείας μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και νέες δομές στην περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι είναι στα …κάγκελα καθώς θεωρούν ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος μέχρι ο Άδωνις να αλλάξει και να καταργήσει όσα υπολογίζει. Ο υπουργός Υγείας βέβαια μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής διαβεβαίωσε ότι δε θα σφραγισθεί καμία μονάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση.

Ωστόσο λίγες μέρες πριν σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους είχε εκφράσει αντίστοιχο φόβο για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο σύστημα.

Το ζήτημα είναι πάντως ότι λουκέτα θα μπούνε και μάλιστα σε μονάδες (κέντρα Υγείας, πολυιατρεία, περιφερειακά ιατρεία) που θεωρούνται ….περισσευούμενες καθώς βρίσκονται πολύ κοντά σε άλλες. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχέδια υπουργείου Υγείας- ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνουν λουκέτα και σε μονάδες που δε διαθέτουν δικά τους κτίρια, με το επιχείρημα να απαλλαγεί τι σύστημα από περιττά ενοίκια.

Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει φυσικά και κινητικότητα για χιλιάδες υπαλλήλους της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) οι οποίοι όχι μόνο μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν πόστο και υγειονομική μονάδα αλλά πιθανώς ακόμη και πόλη και χωριό.

Η γεωγραφική πολυπλοκότητα της ελληνικής περιφέρειας με τα πολλά χωριά και τις κοντινές μικρές πόλεις, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις εκατοντάδων εργαζομένων στην ΠΦΥ. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη ετοιμάζονται οργανωμένες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς ως μέτωπο κατά των αλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανίατη…σύλληψη για την πρόεδρο του Ασύλου Ανιάτων για χρέη του ιδρύματος στο ΙΚΑ!

Άγριες κόντρες για τον οικογενειακό γιατρό στον νέο ΕΟΠΥΥ! Πως θα εξετάζονται οι ασθενείς

«Μπλόκο» ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής