Άδωνις: “Αν συνεχισθεί η απεργία πάω στα εναλλακτικά μέτρα!” Νέο κάλεσμα για διάλογο με τους γιατρούς

  • Iatropedia
Στο Plan B θα προχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης εάν οι γιατροί δε διακόψουν τις απεργίες τους στον ΕΟΠΥΥ ενώ ανοιχτό είναι πλέον και το ενδεχόμενο της επίταξης των γιατρών. Νέο κάλεσμα για διάλογο. Τι αποφάσισε η κυβέρνηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την Τετάρτη αναμένεται να γνωρίζουμε επίσημα τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθηθούν στην ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή όλο το σχέδιο. Παράλληλα την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης θα παραλάβει το σχέδιο αξιολόγησης της αρμόδιας επιτροπής που θα αποσαφηνίζει τι ακριβώς θα γίνει το προσωπικό.

Πάντως ο κ.Γεωργιάδης κάλεσε για άλλη μια φορά τους γιατρούς να διακόψουν την απεργία τους διαφορετικά όπως είπε θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εναλλακτικά μέτρα.

“Να έρθουν να μιλήσουμε” είπε χαρακτηριστικά, δείγμα ότι η κυβέρνηση θα προτιμούσε να γίνουν οι αλλαγές και οι απολύσεις σε πιο…ήρεμο κλίμα.

Ωστόσο ο κύβος ερρίφθη καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει λάβει ήδη το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να προχωρήσει στις απομακρύνσεις των γιατρών αλλά και στην κινητικότητα συνολικά των 10.000 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

“Τελείωνε με το θέμα των γιατρών” φέρεται να απεφάνθη μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου έκφραση που έκανε τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναθαρρήσει έχοντας πλέον τις …ευλογίες της κυβέρνησης και της τρόικας για τις επικείμενες απολύσεις.

Όλα πάντως θα γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς και συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη συζητηθεί και δρομολογηθεί σε συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την άλλη οι γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στο σχέδιο απολύσεων της κυβέρνησης και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ενώ θα συγκεντρώνονται και έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο άσος στο μανίκι του Άδωνι παραμένει το άνοιγμα του συστήματος σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς, άσο που φαίνεται να τον κρατά για τις επόμενες ημέρες στην περίπτωση που οξυνθεί η κόντρα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτες ανακοινώσεις Άδωνι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Στα …Τάρταρα ο ΕΟΠΥΥ! Οι προειδοποιήσεις, η κόντρα Άδωνι και οι απειλές για λουκέτο! Τι θα γίνει με τον Οργανισμό

Όταν η αγάπη θεραπεύει την κρίση! Παραδόθηκαν δωρεάν 80.000 φάρμακα για ανασφάλιστους

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν