ΑΧΕΠΑ: Σε κοντέινερ η μονάδα μεσογειακής αναιμίας λόγω κτιριακής ακαταλληλότητας

ΑΧΕΠΑ
Σε κοντέινερ το οποίο θα τοποθετηθεί στο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» θα εγκατασταθεί προσωρινά η μονάδα μεσογειακής αναιμίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα 38 θαλασσαιμικών ασθενών που, μετά την οριστική σφράγιση της μονάδας το Φεβρουάριο του 2019, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που τη φιλοξενούσε, αναγκάζονται να μετακινούνται για μεταγγίσεις σε αντίστοιχες μονάδες άλλων νοσοκομείων της πόλης («Ιπποκράτειο», «ΑΧΕΠΑ»).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην παραχώρηση του κοντέινερ το οποίο θα μεταφερθεί αύριο το πρωί από το εργοτάξιό της στο Δενδροπόταμο στον «Άγιο Παύλο». Η μεταφορά θα γίνει με ειδικό αρματοφορέα και γερανούς, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Το κοντέινερ, άλλωστε, θα παραμείνει στο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», για να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες της μονάδας μεσογειακής αναιμίας μέχρι την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου.

Για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία της Περιφέρειας έκανε λόγο ο συντονιστής μεταναστευτικού και κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αναζητείται και δεύτερο κοντέινερ για τη φιλοξενία διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» (αρχείο, τεχνική υπηρεσία), ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι χώροι του κτιρίου για τις νοσηλευτικές ανάγκες του ιδρύματος.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν