Αχαΐα: Αγωνία για 42χρονη με βαριά μηνιγγίτιδα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου

  • Ρούλα Τσουλέα
μηνιγγίτιδα
Η Αστυνομία ενημέρωσε όλους τους συναδέλφους της γυναίκας για να αρχίσουν αμέσως χημειοπροφύλαξη.

Έντονη είναι η αγωνία για 42χρονη από την Ηλεία, η οποία νόσησε από μηνιγγίτιδα βαριάς μορφής και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Η γυναίκα αρχικά είχε απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο, αλλά κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της.

Την διάγνωση της μικροβιακής μηνιγγίτιδας επιβεβαίωσε η παθολόγος Μαρία Καλαπόδη, από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας. Όπως δήλωσε, «ήρθε στη μονάδα μας μία γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης».

Η κυρία Καλαπόδη πρόσθεσε πως αμέσως μετά την νέα διακομιδή της, διαγνώσθηκε η μηνιγγίτιδα, διότι η ασθενής «είχε θετικά μηνιγγικά». Και πρόσθεσε: «Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου».

Διαβάστε ακόμα Μηνιγγίτιδα: Νέο κρούσμα σε εργαζόμενη στον Πύργο

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο. Κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη σε αυτό αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Ενημερώθηκαν σχετικώς οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση και οι οικογένειές τους, ώστε να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβιοτική αγωγή που θα τους παράσχει χημειοπροφύλαξη.

Η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι Ηλείας. Τα ανήλικα παιδιά της πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπου εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi