Α. Γεωργιάδης: Πάνω από 150 νοσοκομεία οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία

  • Ρούλα Τσουλέα
χειρουργεία
Τέσσερα απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν την Τρίτη. Ποιο νοσοκομείο έχει 100% συμμετοχή του προσωπικού.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον των νοσοκομείων είναι μεγάλο.

«Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία», είπε στον ΣΚΑΙ. «Επομένως, έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να τα κάνουν».

Το νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές στις τακτικές εγχειρήσεις είναι το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε. «Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν την Τρίτη, είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων, γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 40 χρόνια, γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της χώρας με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, είπε. Και αποκάλυψε ότι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας «είναι καταπληκτική». Και αυτό, διότι το 100% του προσωπικού δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις.

Φωτογραφία: iStock