Α. Γεωργιάδης: Έρχεται ενιαία εφαρμογή για τα ραντεβού στους γιατρούς – Τι ισχύει προς το παρόν

  • Ρούλα Τσουλέα
Γεωργιάδης
Υπάρχουν ξεχωριστές πλατφόρμες για προσωπικό ιατρό, ιατρούς κέντρων υγείας, ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία.

Τρεις διαφορετικοί διαδικτυακοί τρόποι υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να κλείσει κάποιος ραντεβού σε γιατρό, αλλά στόχος είναι να υπάρξει ενιαία εφαρμογή που θα απλουστεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Χ γράφει πως η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες έχει απλοποιηθεί σημαντικά με τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό μπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρμα http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu για να κλείσει το ραντεβού του χωρίς χρέωση.

«Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη», επισημάνει ο κ. Γεωργιάδης

Μέσω της ίδιας υπηρεσίας http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού και στα Κέντρα Υγείας. Έτσι διασφαλίζεται «άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες», προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα ΕΣΥ: Έρχεται νέο σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού στα νοσοκομεία – Τα 6 οφέλη για τον πολίτη

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν ραντεβού με ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/episkepse-kai-noseleia-se-nosokomeio/diathesimoteta-rantebou-me-giatrous-tou-eopuu. Η υπηρεσία αυτή ενισχύει «τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες», συμπληρώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Για όσους, τέλος, επιθυμούν επίσκεψη στα νοσοκομεία (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή Απογευματινά Ιατρεία), υπάρχει η πλατφόρμα https://1535.gr. Με την επισήμανση όμως ότι:

  • Οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν
  • Οι επισκέψεις στα Απογευματινά Ιατρεία συνεπάγονται κόστος

Θα ενσωματωθούν σε μία

Ο υπουργός τονίζει πως στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, το Υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες κλεισίματος ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή. Αυτό θα γίνει για να απλουστευθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες.

«Αυτή η εξέλιξη επιδιώκει να καταστήσει την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», τονίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε αυτές τις επισημάνσεις απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα για τα ραντεβού στα ιατρεία του ΕΣΥ. Δείτε την ανάρτησή του στο X:

Φωτογραφία: Eurokinissi