84η ΔΕΘ: Ο Βασίλης Κικίλιας έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στις ποικίλες υγειονομικές και ενημερωτικές δράσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στα περίπτερα των φορέων του Υπουργείου Υγείας περιηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι δραστηριότητες του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλιας ξεκίνησαν από τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των δράσεων που θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Πέρα των προληπτικών εξετάσεων, των αιμοδοσιών και των ενημερωτικών δράσεων, το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας φιλοξενεί φέτος την εφαρμογή τηλεϊατρικής MedApp της Microsoft, η οποία κάνει χρήση μεθόδων Mixed Reality και Τεχνητής Νοημοσύνης, συνδέει την ανθρώπινη καρδιά με το Microsoft HoloLens AR, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τον καρδιολόγο που του επιτρέπει λεπτομερή προβολή σε πραγματικό χρόνο της καρδιάς του κάθε ασθενή.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση εργαλείων ρομποτικής αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο το σύστημα υγείας, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες  και να βελτιώσει την αποδοτική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας στην 84η ΔΕΘ, δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο σύγχρονος κόσμος, με τη χρήση νέων τεχνολογιών που μπορούν να μετασχηματίσουν την καθημερινή κλινική πράξη».

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και συνεχάρη τα μέλη του για το εξαιρετικά αποτελεσματικό τους έργο, καθώς μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του 85.000 άνθρωποι έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών και έδωσαν ζωή σε πάνω από 60 συνανθρώπους μας.

Ο κ. Κικίλιας έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, απευθύνοντας κάλεσμα να βοηθήσουν όλοι το στόχο του Συλλόγου να ξεπεράσει τους 100.000 δότες.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε ακόμη το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών, ενώ τέλεσε τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου» και «Θεαγένειο», όπου συνεχάρη για το έργο τους ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συνεισφορά του στον εξοπλισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν