79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο της ΕΕΧΟΤ θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι σύγχρονες διαγνωστικές προσεγγίσεις, οι μη χειρουργικές παρεμβάσεις και η πρόοδος στις χειρουργικές τεχνικές και στον σχεδιασμό των εμφυτευμάτων θα συζητηθούν στο 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) που αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα.

Στο επίκεντρό του θα βρεθούν η ρομποτική χειρουργική, η πρόληψη των επιπλοκών των ορθοπεδικών επεμβάσεων και η αποκατάσταση και η φροντίδα των ασθενών.

Το εφετινό συνέδριο με τίτλο «Αντιπαραθέσεις, Καινοτομία, Αριστεία» ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου. Φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργική και καινοτόμο προσέγγιση απέναντι στις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ορθοπεδικοί χειρουργοί. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό περιβάλλον το οποίο:

  • Προωθεί τη συνεργασία
  • Ενθαρρύνει τον διάλογο, ιδίως με τους νεότερους ορθοπεδικούς
  • Παρέχει τη δυνατότητα για την ανταλλαγή νέων ιδεών και πρακτικών

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενώ μερικούς από τους κορυφαίους συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε η καθηγήτρια Ορθοπεδικής κυρία Ζωή Χ. Νταϊλιάνα, πρόεδρος της ΕΕΧΟΤ. «Το συνέδριο παρέχει την ευκαιρία δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων, καθώς και συμμετοχής σε ένα επιστημονικό πρόγραμμα ευρείας θεματολογίας».

Συμπόσια

Εξέχουσα θέση στο συνέδριο κατέχουν τα συμπόσια που διοργανώνουν:

  • Τα Τμήματα της ΕΕΧΟΤ
  • Οι ευρωπαϊκές επιστημονικές εταιρείες EFORT, EHS και ESSKA
  • Η Διεθνής Εταιρεία Ορθοπεδικού Τραύματος (ΙΟΤΑ)

«Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα μοιραστούν μαζί μας τις πολύτιμες ιδέες και εμπειρίες τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ορθοπεδική», τόνισε η κυρία Νταϊλιάνα.

Στο συνέδριο θα χορηγηθούν μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME – CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS.

Η χορήγηση των μορίων γίνεται βάσει των ωρών παρακολούθησης του επιστημονικού προγράμματος. Κάθε ένα (1) μόριο αντιστοιχεί σε μία πλήρη ώρα παρακολούθησης του επιστημονικού προγράμματος.

Η χορήγηση των μορίων θα γίνεται μόνο εφόσον υποβληθεί συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, το οποίο θα αποσταλεί ηλεκτρονικά μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.