ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση, αντί να προσθέτει προσωπικό στα νοσοκομεία, συνεχώς αφαιρεί

  • Iatropedia newsroom
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
Έληξαν 1η Φλεβάρη οι συμβάσεις πολλών και ήδη τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας, δημιουργώντας ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Η κυβέρνηση, αντί να προσθέτει προσωπικό στα νοσοκομεία, συνεχώς αφαιρεί. Ακόμη και στις κατηγορίες του συμβασιούχου προσωπικού όπου υπάρχουν ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις για ανανέωση των συμβάσεων και μάλιστα με ενέργειες του τότε Υπουργού Εργασίας, κου Γεωργιάδη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορρμή τη λήξη των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων που εργάζονται μέσω ΔΥΠΑ στο ΕΣΥ.

Κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων λόγω της λήξης των εν λόγω συμβάσεων, ο κ. Γιαννάκος υπενθυμίζει ότι «είναι ειλημμένη η απόφαση της ΔΥΠΑ και του Υπουργείου Εργασίας μετά από έγγραφο αίτημα του Υπουργείου Υγείας για ανανέωση ένος έτους των συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται στα νοσοκομεία και άλλους φορείς του ΕΣΥ».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «έληξαν 1η Φλεβάρη οι συμβάσεις πολλών και ήδη τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας δημιουργώντας ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του ΕΣΥ».

«Προξενεί εντύπωση τι κάνουν εκεί στο Υπουργείο Εργασίας. Είναι τόσο απασχολημένοι που δεν μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για την δημόσια υγεία; Τι σόι προτεραιότητα υποτίθεται ότι είναι η δημόσια υγεία για τη κυβέρνηση; Το ίδιο συμβαίνει και με την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 εως 67 ετών που απασχολούνται στα νοσοκομεία. Από τους 1.300 που εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν λήξει οι συμβάσεις και απολύθηκαν πάνω από 300. Ο τότε υπουργός Εργασίας, κος Γεωργιάδης, μετά τις δικές μας παρεμβάσεις σύστησε ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων όσων έληξαν από 1 οκτώμβρη 2023. Δηλαδή και των 1.300 συναδέλφων. Και αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εργασίας. Ό,τι προσπάθειες και εαν κάνουμε για την υπογραφή των δύο αυτών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ πέφτουμε στο τείχος της γραφειοκρατίας. Επικοινώνησε μπροστά μας ο Υπουργός Υγείας με την νέα Υπουργό Εργασίας. Τίποτα. Επιτέλους ασχοληθείτε λίγο με τη δημόσια υγεία. Να επιστρέψουν χθες πίσω οι συνάδελφοί μας», καταλήγει το μήνυμα του κ. Γιαννάκου.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το διαζύγιο σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να είναι πιο σκληρό για τις γυναίκες

24 εύκολοι τρόποι για να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα

«Πολυεργαλείο» τα νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα; Για ποιες άλλες παθήσεις τα μελετούν