70 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν στο νοσοκομείο Πατρών «Αγ.Ανδρέας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Σχεδόν ένας χρόνος καθυστέρησης έχει σημειωθεί στις διαδικασίες συνταξιοδότησης περίπου 70 εργαζομένων από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τους δύο τομεάρχες Υγείας της Ν.Δ. και βουλευτές κ.κ. Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα:

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όμως εκκρεμούν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση περίπου εβδομήντα (70) ατόμων που με βάση τον πίνακα προθεσμιών της ανωτέρω εγκυκλίου θα έπρεπε το Νοσοκομείο να είχε αποστείλει τα συμπληρωματικά στοιχεία των μέχρι της 25ης Μαΐου του 2018″.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό:

«Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 11750/0092/13-2-2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 8, 28, 35 και 48 του νόμου 4387/2016 και του άρθρου 16 του νόμου 4488/2017 (Α’ 137), κατά το μέρος που οι διατάξεις αυτές αφορούν την αναζήτηση στοιχείων ως προς τις αποδοχές που λαμβάνουν υπόψη τον προϋπολογισμό της κύριας και της επικουρικής σύνταξης, του μερίσματος του ΜΤΠΥ και της εφάπαξ παροχής των δημοσίων υπαλλήλων – λειτουργών», οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να αποστείλουν μέσω της εφαρμογής ΔΑΥΚ (Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης) συμπληρωματικά στοιχεία μέσα στις αποκλειστικές προθεσμίες οι οποίες αναφέρονται στην ανωτέρω εγκύκλιο, και οι οποίες έχουν προσδιορισθεί με βάση τον αριθμό των οριστικοποιημένων ΔΑΥΚ των υπαλλήλων».

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει η αποστολή των εν θέματι συμπληρωματικών στοιχείων ώστε έγκαιρα οι εργαζόμενοι να λάβουν τη σύνταξη καθώς και όλα τα υπόλοιπα βοηθήματα που δικαιούνται;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των σχετικών ενεργειών ώστε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των εργαζομένων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν