5η ΥΠΕ: Προχωρούν οι ενέργειες για την υδροδότηση του Νοσοκομείου Βόλου – Λειτουργεί κανονικά το νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Βόλου
Ανακοίνωση για το πρόβλημα της υδροδότησης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, εξέδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διευκρινίζεται πως όλα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά, ενώ  δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το αντίθετο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτηλειτουργούν τα εργαστήρια, τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία, μάλιστα, εξυπηρετήθηκαν όχι μόνο νοσηλευόμενοι, αλλά και ασθενείς άλλων δομών».

Χωρίς νερό το νοσοκομείο Βόλου μετά την πλημμύρα

Η καταστροφή του συστήματος υδροδότησης του Νοσοκομείου Βόλου προκλήθηκε από την νεροποντή που έπνιξε την πόλη -και ειδικότερα το νοσοκομείο- εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Ορμητικά νερά εισέβαλλαν στα υπόγεια του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον χώρο όπου παρασκευάζονται τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των χημειοθεραπειών των καρκινοπαθών.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε το φαρμακείο στο Νοσοκομείο Βόλου – Αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες

Για να εξακολουθήσει να λειτουργεί το νοσηλευτικό ίδρυμα, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ώστε να μεταφέρει στο νοσοκομείο δεξαμενές νερού. Ωστόσο και αυτό το νερό δεν ήταν αρκετό για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, «διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου».

Παράλληλα, «έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του Νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», καταλήγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.