Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε το φαρμακείο στο Νοσοκομείο Βόλου – Αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Βόλου
Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρέθηκε και το Νοσοκομείο του Βόλου. Ορμητικά νερά εισέβαλλαν στο δωμάτιο των φαρμακευτικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα να αναβληθούν 18 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες.

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, εξέδωσε το «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στην οποία επισημαίνεται πως οι χημειοθεραπείες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά.

Να σημειωθεί πως τα νερά της βροχής εισέβαλαν στο δεύτερο υπόγειο, που στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένες θεραπείες (18). Οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης)».

Νοσοκομείο Βόλου: «Οι εργαζόμενοι σκέπασαν τα μηχανήματα να μην πάθουν ζημιά»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της έντονης βροχής.

«Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», ανέφερε περιγράφοντας το πρόβλημα στην ΕΡΤ.

«Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», πρόσθεσε.

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη», κατέληξε ο κ. Μηνδρινός.

Επιπλέον, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης από και προς το νοσοκομείο, καθώς έχουν κλείσει διάφοροι δρόμοι της περιοχής.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, υποστηρίζει ότι το κτίριο είναι παλαιό και κακοσυντηρημένο, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να εισβάλλουν από τις ρωγμές της σύνδεσης μεταξύ των κτιρίων.

«Το κτίριο έχει φθορές. Είναι 19 ετών, από το 2004. Το νερό μπήκε από τους «συνδετήρες» μεταξύ των κτιρίων, γιατί δεν γίνεται συντήρηση, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ των αυτοκινήτων, τα μαγειρεία και η αποθήκη του υλικού, αλλά δεν έγιναν καταστροφές στο Νοσοκομείο. Οι θάλαμοι των ασθενών είναι σε καλή κατάσταση. Ευτυχώς δεν «έσπασε» ένας χείμαρρος που είναι κοντά στο νοσοκομείο. Έπεσε πάντως, πάρα πολύ νερό», σημειώνει ο ίδιος.