48χρονη θετική στον κορωνοϊό: «Σε βλέπουν σαν να έχεις λέπρα»

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Η γυναίκα είχε κρατήσει αποστάσεις από άλλα άτομα αμέσως μόλις έμαθε ότι άνθρωποι με τους οποίους είχε ταξιδέψει είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Ωστόσο είχαν περάσει ήδη δύο ημέρες και ο μεγάλος της φόβος είναι πια μήπως έχει κολλήσει άθελά της κάποιο άλλο άτομο.

Για τα συναισθήματα που βιώνει από τότε που έμαθε ότι ο κορονοϊός Covid-19 την έχει μολύνει και για τις αντιδράσεις του κόσμου, μίλησε μία 48χρονη  γυναίκα στην Τατιάνα Στεφανίδου και στην εκπομπή Μαζί σου.

Όπως λέει ήταν μέλος του ταξιδιωτικού γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και πολλά μέλη του βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όπως αποκαλύπτει η 48χρονη γυναίκα, από την πρώτη στιγμή η ίδια και η οικογένειά της, ακόμη και οι αδερφές της, μπήκαν σε καραντίνα. Αλλά ακόμη και κλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους, μαθαίνουν πως κάποιοι τους αντιμετωπίζουν «λες και έχεις λέπρα».  «Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ γιατί λένε διάφορα, ότι είμαστε ανεύθυνοι», λέει.

«Έχουμε θορυβηθεί, έχουμε φοβηθεί και είμαι καραντίνα στο σπίτι επειδή ήμαστε στο ίδιο γκρουπ. Είμαι θετική κι εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση. Απλά δεν έχουμε συμπτώματα, ούτε οι γύρω μου. Έχουμε κλειδωθεί μέσα. Κρατήσαμε αποστάσεις πριν βγουν τα τεστ. Με το που το υποψιαστήκαμε και ακούστηκε, μπήκαμε σε καραντίνα όλοι», προσθέτει.

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 είχε μολύνει ένα άτομο του γκρουπ, ο ΕΟΔΥ τους συμβούλεψε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού δεν έχουν συμπτώματα. Ούτε αγωγή δεν παίρνουν, όπως είπε. Δεν χρειάζεται, τόνισε, γιατί δεν έχουν συμπτώματα.

«Απλά τώρα έχουμε την επιβεβαίωση και παρακαλάμε να μην παρουσιάσουμε σοβαρά συμπτώματα», συνεχίζει η 48χρονη. Όπως λέει, το γκρουπ επέστρεψε στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου. Για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού οι ταξιδιώτες ενημερώθηκαν δυο μέρες μετά την επιστροφή τους από το Ισραήλ.

Ο φόβος της γυναίκας είναι να μην έχει κολλήσει κάποιον. «Δεν θέλω να ακούσω ότι κάποιος που ήρθα σε επαφή έπαθε κάτι. Δεν είναι θέμα τύψεων, είναι θέμα ότι ήρθα σε επαφή. Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμουν», τονίζει.

Δείτε το βίντεο:


Με πληροφορίες από Newsit.gr