37ος Μαραθώνιος: Είκοσι δρομείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία – Οι δύο με έμφραγμα

  • Γιάννα Σουλάκη
δρομείς
Σε εφημερεύοντα νοσοκομεία κατέληξαν 20 δρομείς από τον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ οι δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" με σοβαρό έμφραγμα

Σε ακόμη 200-300 δρομείς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πληρώματα του ΕΚΑΒ (παροχή οξυγόνου, πάγου και σπρέι για θλάσεις) κατά μήκος της διαδρομής.

Οι δύο δρομείς που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ήταν άνδρες ηλικίας γύρω στα 50 , ενώ οι υπόλοιποι 20 που μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία («Σωτηρία», «Γεννηματάς») παρουσίασαν ορθοπεδικά, καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι επαρκώς γυμνασμένοι, άλλοι που υπερβάλλουν των δυνάμεών τους, ενώ κάποιοι άλλοι παρουσίασαν παθολογικά συμπτώματα, από νόσους που ίσως δεν γνώριζαν ότι έπασχαν. Σημαντικό ρόλο στα ορθοπεδικά περιστατικά έπαιξε και το ολισθηρό οδόστρωμα, λόγω της βροχής.

ΕΚΑΒ: Κουράστηκαν οι δρομείς – Αναμένεται αύξηση των διακομιδών

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ επέδειξαν πλήρη ετοιμότητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, κ. Νίκο Παπαευσταθίου,  ο αριθμός των δρομέων που θα αναζητήσουν πρώτες βοήθειες, αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ μέχρι τη λήξη του Μαραθωνίου, καθώς αυτήν την ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα κόπωσης στους δρομείς.

Να σημειωθεί ότι κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής παραμένουν 15 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες, 10 μηχανές του ΕΚΑΒ και δυο οχήματα μικρού όγκου. Σημειώνεται ότι το συντονιστικό κέντρο βρίσκεται στο Ζάππειο.

δρομείς