22ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής : Η Roche παρουσιάζει καινοτομίες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Roche ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει νέες λύσεις για την καινοτομία στο εργαστήριο στο 22ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής IFCC–EFLM (EuroMedLab), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 11–15 Ιουνίου. Το συνέδριο θα προσφέρει την ευκαιρία στους συνέδρους να βιώσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία των πιο πρόσφατων τεχνολογικών επιτευγμάτων της Roche, αναφορικά με την τεχνολογία και τις λύσεις διαγνωστικού ελέγχου.

Η Roche θα παρουσιάσει τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μεταξύ των οποίων νέες λύσεις πληροφορικής, αυτοματοποίησης εργαστηρίου, αναλυτές και εξετάσεις. Θα παρουσιαστεί ο νέος αναλυτής αιμόστασης cobas t 711, καθώς και η επόμενη γενιά της πλατφόρμας αναλυτικής κλινικής χημείας και ανοσοχημείας cobas. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης ο ολοκληρωμένος αναλυτής αιματολογίας cobas m 511, που μόλις κυκλοφόρησε. Θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο διαγνωστικό έλεγχο της υγείας της γυναίκας, της νόσου Alzheimer και των καρδιακών νόσων.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την παροχή συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών για το εργαστήριο στο περίπτερο τελευταίας τεχνολογίας της Roche, καθώς και να παρακολουθήσουν τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

«Εμείς στη Roche καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρουμε λύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλες τις δομές του συστήματος υγείας προς όφελος των παρόχων και των ασθενών», είπε ο Jean-Claude Gottraux, Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικών Εργαστηρίων και Παρακλίνιων Διαγνωστικών Λύσεων. «Οι τεχνολογίες που προσφέρουμε συνεχίζουν να προσφέρουν πληροφόρηση με σκοπό την άμεση και κλινικά τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να λαμβάνουν τις σωστές παρεμβάσεις στην κατάλληλη στιγμή, σε όλον τον κόσμο».

Στο συνέδριο, η Roche θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο Core Lab, μια νέα προσέγγιση και απάντηση στο ολοένα πιο περίπλοκο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον υγειονομικής φροντίδας. Η τεχνολογία συνδεσιμότητας σε επίπεδο επιχείρησης και η τεχνολογία καινοτομίας δίνει τη δυνατότητα στα εργαστήρια να ανταγωνίζονται σε μια απαιτητική αγορά, βοηθώντας τα να είναι περισσότερο αποτελεσματικά, να επεκτείνουν την ποιότητα και να βελτιώνουν τον έλεγχο για μεγαλύτερη επίδραση στη φροντίδα των ασθενών.

Για πρώτη φορά, η επόμενη γενιά της πλατφόρμας αναλυτικής κλινικής χημείας και ανοσοχημείας cobas παρουσιάζεται, όπως συμβαίνει και με τους ολοκληρωμένους αναλυτές αιματολογίας και αιμόστασης, τον cobas m 511, που μόλις κυκλοφόρησε και τον cobas t 711, που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Ο cobas t 711 θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2017 και θα διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων βελτιωμένη ισχύ επεξεργασίας και μειωμένο χρόνο απασχόλησης των χειριστών, για τα εργαστήρια αιμόστασης μεσαίου έως υψηλού όγκου. Θα συνδέεται στο προαναλυτικό σύστημα μέσω γραμμών διασύνδεσης cobas (CCM). Στα κυριότερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται η συνδεσιμότητα, η αυτοματοποιημένη ανασύσταση αντιδραστηρίων και η βελτιωμένη διαχείριση αντιδραστηρίων και δειγμάτων, η οποία θα παρέχει στα εργαστήρια βελτιωμένη ροή εργασιών και αποτελεσματική λειτουργία.

Οι σύνεδροι θα μάθουν επίσης με ποιους τρόπους η Roche βρίσκεται στην πρωτοπορία της πλήρους αυτοματοποίησης και ολοκλήρωσης του κλάδου της Μοριακής Διάγνωσης, καθώς προσφέρει στα εργαστήρια λύσεις βελτιωμένης αποτελεσματικότητας και την ευελιξία της προσαρμογής στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις διαγνωστικών. Για παράδειγμα, τα συστήματα cobas 6800 και cobas 8800 προσφέρουν τους ταχύτερους χρόνους απόκρισης για τα εργαστήρια που διεκπεραιώνουν μεγάλους όγκους, καθώς και τους μεγαλύτερους χρόνους λειτουργικής αυτονομίας από όλες τις αυτοματοποιημένες πλατφόρμες μοριακής ανάλυσης.2 Ακόμη, οι εξετάσεις cobas CT/NG (Chlamydia trachomatis ή/και Neisseria gonorrhoeae) και cobas HPV (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων) για χρήση στα συστήματα cobas 6800/8800 παρέχουν στα εργαστήρια λύσεις μοριακής ανάλυσης μεγάλου όγκου εξετάσεων CT/NG ή HPV στην αγορά.

Παροχή γρήγορων απαντήσεων στα πιεστικότερα ερωτήματα των ασθενών
«Προσφέρουμε εξελιγμένες λύσεις εξετάσεων, που βοηθούν τους ιατρούς να λαμβάνουν αποφάσεις για τον ασθενή με ακρίβεια και σιγουριά», είπε ο Jean-Jacques Palombo, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Roche. «Το συνοδό διαγνωστικό τεστ γονιμότητας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Elecsys® AMH Plus, παρέχει αποτελέσματα που βοηθούν στη λήψη περισσότερο αποτελεσματικών και στοχευμένων κλινικών αποφάσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ατομική βιολογία κάθε γυναίκας. Αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος για τη γυναίκα και ορθότερες ιατρικές αποφάσεις από τον ιατρό».