Ποπ κορν στο σινεμά: Το «μυστικό συστατικό» που τα κάνει πιο νόστιμα, αλλά και πιο ανθυγιεινά

  • Ελισάβετ Σταύρου
ποπ κορν
Τα ποπ κορν που τρώμε στο σινεμά είναι συνήθως πιο νόστιμα από αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι και αυτό οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό.

Οι ταινίες στο σινεμά και το ποπ κορν πάνε μαζί. Είναι το Νο1 σνακ που επιλέγουμε όλοι όταν πάμε να δούμε μια ταινία είτε στο σινεμά είτε στο σπίτι μας.

Δυστυχώς όμως, το νόστιμο ποπ κορν που τρώμε στο σινεμά είναι πιο ανθυγιεινό από αυτό που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Το «μυστικό συστατικό» που του δίνει αυτήν την κίτρινη βουτυρένια γεύση, στην πραγματικότητα δεν είναι το βούτυρο.

Το ποπκόρν του κινηματογράφου δεν περιέχει βούτυρο. Σύμφωνα με το The Healthy, αυτή η βουτυρώδης γεύση δημιουργείται από το Flavacol, «την κίτρινη σκόνη που προστίθεται κατά το σκάσιμο για να δώσει στο σνακ σας αυτό το κίτρινο βουτυρώδες χρώμα» και άλλες χημικές ουσίες.

Το Flavacol είναι ένα αλάτι με γεύση βουτύρου, πολύ λεπτό  και τεχνητά χρωματισμένο και αρωματισμένο.

«Το ποπ κορν που φτιάχνεται στο σινεμά έχει επίσης σογιέλαιο (γνωστά και ως τρανς λιπαρά), βήτα καροτίνη, τριτ-βουτυλυδροκινόνη (TBHQ – συνθετικό συντηρητικό που διατηρεί το χρώμα και την υφή), πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο (χημική ουσία με βάση τη σιλικόνη που αποτρέπει τον αφρισμό)».

Μία μερίδα ποπ κορν κινηματογράφου μπορεί να δίνει έως και 1.090 θερμίδες και 2.650mg νατρίου, σύμφωνα με το American Heart Association.

Διαβάστε επίσης: Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που κατηγορούμε αδίκως

Φωτογραφία: iStock