Ποιο συμπλήρωμα διατροφής συστήνει διαιτολόγος, για καύσεις στο κοιλιακό λίπος

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κοιλιακό λίπος
Ένα από τα πιο σημεία του σώματος που μένει πιο επίμονα το λίπος είναι στην κοιλιά.

“Αποθηκεύουμε λίπος σε όλο το σώμα, ωστόσο οι περισσότεροι παρατηρούν γρήγορα αλλαγές στο κοιλιακό λίπος και τείνουν να εστιάζουν στην στοχευμένη απώλεια λίπους σε αυτήν την περιοχή”, λέει η δρ. Brittany Michels, διαιτολόγος-διατροφολόγος. “Δυστυχώς, η έρευνα για τη στοχευμένη απώλεια λίπους δεν είναι πολλά υποσχόμενη. Ωστόσο, η άσκηση και οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να μειώσουν το συνολικό σωματικό λίπος, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής περιοχής”.

Αν και οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής είναι ο καλύτερος τρόπος για την απώλεια κοιλιακού λίπους, η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί επίσης να βοηθήσει. Και σύμφωνα με την δρ. Michels, το ένα συμπλήρωμα που πρέπει να προσθέσετε για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για το κοιλιακό λίπος είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Πώς το συμπλήρωμα από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού βοηθάει με το κοιλιακό λίπος

“Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και το φλαβονοειδές επιγαλλοκατεχίνη (EGCG). Και τα δύο βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και πυροδοτούν τη διάσπαση των μορίων λίπους, λέει η δρ. Michels.

Σημειώνει, επίσης, ότι μελέτες επιβεβαιώνουν πως η μέτρια κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την περίμετρο της μέσης, το κοιλιακό λίπος και την συνολική σωματική μάζα λίπους στο σώμα.

“Εάν δεν σας αρέσει ή δεν μπορείτε να πίνετε τα 3+ συνιστώμενα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, για να υποστηρίξετε την απώλεια λίπους, μπορείτε να πάρετε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε μορφή κάψουλας. Η συγκέντρωση της επιγαλοκατεχίνης σε ένα συμπλήρωμα εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού είναι το πιο σημαντικό για την απώλεια κοιλιακού λίπους”, υποστηρίζει η δρ. Michels.

Φυσικά, κανένα συμπλήρωμα δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε μόνο το κοιλιακό λίπος. Απαιτείται μια γενικότερη υγιεινή προσέγγιση στη διατροφή, αλλά και προσπάθεια για τακτική σωματική άσκηση, για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Πηγή: https://www.eatthis.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο τσάι ή καφές: Πόση καφεΐνη έχει το καθένα – Ποιο ρόφημα είναι καλύτερο για την υγεία

Πράσινο τσάι: 10 αποδεδειγμένα οφέλη για “το πιο υγιεινό ρόφημα στον κόσμο”

Η καλύτερη τροφή για να γίνουν καύσεις στο κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με διαιτολόγο

Οι καλύτεροι χυμοί που καθυστερούν τη γήρανση, σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν