Πέντε τρόφιμα που τα αποθηκεύατε λάθος όλη σας τη ζωή

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
τρόφιμα
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πιάσεις να φας μια φέτα ψωμί και να βρεις ότι έχει πιάσει μούχλα.

Νομίζατε ότι το αποθηκεύσατε με τον σωστό τρόπο, οπότε τι συνέβη; Η απάντηση είναι ότι πολλά τρόφιμα τα αποθηκεύουμε με λάθος τρόπο χωρίς να το ξέρουμε.

Δείτε παρακάτω ορισμένα τρόφιμα που συνήθως δεν αποθηκεύονται με τον σωστό τρόπο.

Φυστικοβούτυρο

Σίγουρα το αποθηκεύετε κι εσείς σε όρθια θέση με το καπάκι του στην επάνω πλευρά, σωστά; Λάθος κάνετε λοιπόν! Το καλύτερο είναι να αποθηκεύετε το βάζο με το φυστικοβούτυρο ανάποδα, ειδικά αν είναι φυσικό φυστικοβούτυρο.

Επειδή το φυσικό φυστικοβούτυρο αποτελείται μόνο από φυστίκια και μερικές φορές λίγο αλάτι (αντί για πολλά υδρογονωμένα έλαια) θα παρατηρήσετε ότι το λάδι επιπλέει. Αυτός ο διαχωρισμός λαδιού δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να το ανακατεύετε κάθε φορά που θέλετε να φάτε λίγο. Αν βάλετε το βαζάκι ανάποδα στο ντουλάπι θα σας βοηθήσει να κατανείμετε ομοιόμορφα τα έλαια και δεν θα κάνουν “λιμνούλα” στην επιφάνεια.

Μπανάνες

Συνήθως τοποθετείτε το τσαμπί με τις μπανάνες σε ένα καλάθι στον πάγκο σας και σπάτε το κοτσάνι κάθε μίας όταν θέλετε να φάτε μια μπανάνα; Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι με το να τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια τους και ξεχωριστά την μία από την άλλη.

Βλέπετε, το να κρατάτε τις μπανάνες ξεχωριστά την μία από την άλλη είναι καλύτερο, επειδή παράγουν υψηλές ποσότητες αερίου αιθυλενίου και η διατήρησή τους σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Ψωμί

Όχι, δεν χρειάζεται να το διατηρείτε στο ψυγείο. Πρέπει να διατηρείτε το ψωμί στον πάγκο, τυλιγμένο σφιχτά και μακριά από το φως του ήλιου ή μέσα σε κουτί για ψωμί. Εάν ο πάγκος σας εκτίθεται πολύ στο φως του ήλιου και δεν έχετε κουτί ψωμιού, μπορείτε, να αποθηκεύσετε το σφιχτά τυλιγμένο ψωμί στο ντουλάπι όπου είναι σκοτεινό και σε θερμοκρασία δωματίου.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι ένα άλλο τρόφιμο που δεν χρειάζεται να είναι στο ψυγείο. Αντ’ αυτού, κρατήστε τις ντομάτες έξω από το ψυγείο, σε δροσερό, ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το φως του ήλιου.

Βούτυρο

Τώρα, αυτό μπορεί να σας σοκάρει, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε βούτυρο στο ψυγείο. Μια έκθεση του αμερικανικού FDA εξηγεί ότι το παστεριωμένο, αλατισμένο βούτυρο είναι απόλυτα ασφαλές να διατηρείται στον πάγκο σας σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς η πιθανότητα να χαλάσει είναι χαμηλή. Το βούτυρο μπορεί να αποθηκευτεί είτε στο ψυγείο είτε στον πάγκο, αλλά δεν χρειάζεται να ψύχεται για λόγους ασφαλείας, όπως ίσως νομίζατε.

Πηγή: https://www.eatthis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπανάνες: Θερμίδες, ιδιότητες και οφέλη υγείας – Τι παθαίνει η καρδιά από το πολύ κάλιο στους νεφρούς!

Φυστικοβούτυρο: Οφέλη, θερμίδες και διατροφική αξία – Η αλήθεια για την χοληστερίνη

Ρυζογκοφρέτες: Είναι καλές για την υγεία; Τι πρέπει να ξέρετε

Αν κόψεις το ψωμί, θα μειωθεί το φούσκωμα στην κοιλιά σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν