Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Οι 5 καλύτερες τροφές για τον πόνο της αρθρίτιδας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας είναι κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Αρθρίτιδας και Ρευματισμών το 1996.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια της αρθρίτιδας και τα προβλήματα υγείας που υφίστανται τα άτομα με ρευματοειδείς και μυοσκελετικές ασθένειες (ΜΑ).

Η αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση διαταραχή και σημαίνει φλεγμονή των αρθρώσεων στο σώμα. Μία ή και περισσότερες αρθρώσεις στο σώμα σας μπορεί να επηρεαστούν από την αρθρίτιδα. Η ασθένεια μπορεί επίσης να επηρεάσει τους τένοντες, τους μύες, τους συνδέσμους και τον χόνδρο. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι δύο από τους συνηθέστερους τύπους αρθρίτιδας. Είναι μια οδυνηρή ασθένεια και μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Ποιες τροφές θα σας ανακουφίζουν από τους πόνους της αρθρίτιδας

Η κατάλληλη διατροφή μαζί με την φαρμακευτική αγωγή θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο της αρθρίτιδας. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, δείτε μερικές κορυφαίες τροφές προς αυτό τον σκοπό.

Μαύρη σοκολάτα

Έχει πολλά αντιοξειδωτικά και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή. Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα στη γη. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, μπορεί να διευκολύνει τη φλεγμονή και τη σοβαρότητα της νόσου. Μπορείτε να πίνετε μέχρι δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την μέρα.

Κουρκούμη και τζίντζερ

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε την κουρκούμη στη διατροφή σας. Είναι ένα μπαχαρικό με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το τζίντζερ είναι επίσης επωφελές για την ανακούφιση από τον πόνο στην αρθρίτιδα. Μπορείτε να το προσθέσετε στο τσάι και στο φαγητό.

Σολομός

Ο σολομός και άλλα ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή. Εκτός από τον σολομό, μπορείτε να φάτε σκουμπρί και σαρδέλες. Αυτά τα ψάρια θα βοηθήσουν στη μείωση του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα. Συνιστάται να καταναλώνετε δύο μερίδες αυτών των ψαριών την εβδομάδα.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ο κίνδυνος ανάπτυξης αρθρίτιδας είναι αυξημένος σε εκείνους που παίρνουν λιγότερη βιταμίνη C μέσω της διατροφής τους. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του κολλαγόνου. Αυτό είναι το κύριο συστατικό στους χόνδρους. Μπορείτε να φάτε πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα, όπως ανανά, φράουλες, πορτοκάλια, γκουάβα και μπρόκολο.

Η αλλαγή της διατροφής σας δεν θα θεραπεύσει την αρθρίτιδα, αλλά πολλά είδη τροφίμων καταπολεμούν τη φλεγμονή. Επίσης, βελτιώνουν την ανοσία και ενισχύουν τα οστά.

http://www.india.com