Iatropedia

Διατροφή: 10 μύθοι για τα τρόφιμα που ακόμα πιστεύουμε

A young woman eating a fruit salad at home

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλά άτομα ακόμα πιστεύουν μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για τη διατροφή, τους οποίους έχει καταρρίψει η επιστήμη.

Τα καρότα μας βοηθούν να βλέπουμε στο σκοτάδι. Τα πορτοκάλια είναι η καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης C. Χρειάζονται 7 χρόνια για να πέψει ο οργανισμός μία τσίχλα. Σωστά; Όχι. Όλα είναι λάθος. Στην πραγματικότητα είναι μύθοι για τη διατροφή που επιμένουμε να πιστεύουμε.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 2.000 εθελοντές για να ελέγξει τις γνώσεις τους για τη διατροφή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent, η έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατεία Love Fresh Berries. Την εκστρατεία πραγματοποιεί η βρετανική ομοσπονδία παραγωγών μούρων (British Summer Fruits).

Τα ευρήματα

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

Οι μύθοι για τη διατροφή

Τί απ’ όλα αυτά ισχύει και τί όχι; Είναι τόσο πολλοί οι μύθοι για τη διατροφή που μερικές φορές δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει. Η διαιτολόγος Dr Emma Derbyshire, που συμμετέχει στην εκστρατεία Love Fresh Berries, ξεδιαλύνει μερικούς απ’ όσους κατέδειξε η νέα έρευνα:

Τα φρούτα